ΑρχικήsecurityKλοπή 50 εκατομμυρίων από hacker

Kλοπή 50 εκατομμυρίων από hacker

Ένας hacker έκλεψε περισσότερα από $ 50 εκατομμύρια των ψηφιακών χρημάτων από ένα εικονικό νομισματικό πειραματικό έργο, γνωστό ως Decentralized Autonomous Organization (DAO).

hacker

Ήταν το πιο επιτυχημένο crowdfunding εγχείρημα ποτέ.
Σύμφωνα με τις αναφορές, πήρε το ένα τρίτο των χρημάτων της επιχείρησης, αλλά και τις ελπίδες και τα όνειρα των χιλιάδων συμμετεχόντων που ήθελαν να αποδείξει την ασφάλεια και την προστασία των ψηφιακών νομισμάτων.

Μετά από όλα, αυτό το τέλος του έργου είναι πιθανό, το οποίο έργο είχε εγείρει 160 εκατομμύρια δολάρια με τη μορφή του Ether, μια εναλλακτική λύση για το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υπολογιστών που συμμετείχαν στο έργο είχαν ως στόχο να “τσιμπούν” τον κώδικα που στηρίζει το Ether με έναν τρόπο που θα ανακτήσει τα χρήματα.

“Αυτό είναι ένα από τα εφιαλτικά σενάρια που όλοι ήταν ανήσυχοι : κάποιος να εκμετάλλευση μια αδυναμία στον κώδικα του DAO για να αδειάσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.”

Είπε ο Emin Gün Sirer, καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών στο Cornell ο οποίος συν-έγραψε ένα χαρτί επισημαίνοντας τα προβλήματα με το έργο.

Το περιστατικό αυτό υπενθύμισε σε όλους για το πώς ο κώδικας μπορεί να είναι εξίσου ευάλωτος στην ανθρώπινη απληστία και τα λάθη, όπως οι χάρτινοι λογαριασμοί .

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από επενδυτές από όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας το Ether, το οποίο έχει γίνει δημοφιλής τον τελευταίο χρόνο. Αλλά το Μάιο, επιστήμονες της πληροφορικής επεσήμαναν αρκετά τρωτά σημεία στους κωδικούς του.

Η DAO δέχεται επίθεση,” έγραψε σε ένα κανάλι συνομιλίας για το έργο ο Griff Green.

Τα χρήματα που ο hacker μετέφερε φάνηκαν να έχουν παγώσει την Παρασκευή.

Οι προγραμματιστές που εργάζονται στο δίκτυο Ethereum, το οποίο φιλοξενεί τον Ether, συζητούσαν για το αν θα πρέπει να κάνουν μια αλλαγή εφάπαξ στον κωδικό για να ανακτήσου χρήματα.

“Η δύναμη της blockchain τεχνολογίας είναι ότι είναι καθολική, μια δήλωση της αλήθειας,”

έγραψε την Παρασκευή ο Bruce Fenton, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Bitcoin.

“Αυτό το καθολικό είναι τόσο καλό όσο και η αντίστασή του στην λογοκρισία, την αλλαγή, και των απαιτήσεων για επίθεση.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS