ΑρχικήsecurityΤο πρόγραμμα Hack the Pentagon και η επιτυχία του

Το πρόγραμμα Hack the Pentagon και η επιτυχία του

Το bug bounty πρόγραμμα “Hack the Pentagon” του Αμερικάνικου Υπουργείου Άμυνας (DoD) υπήρξε κάτι παραπάνω από επιτυχής, με περισσότερα από 100 τρωτά σημεία που αποκαλύφθηκαν από τούς white hat hackers στις εγκαταστάσεις του Πεντάγωνου.

Τον Μάρτιο, το Υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «το πρώτο στον κυβερνοχώρο Bug Bounty πρόγραμμα στην ιστορία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης,” προσκαλώντας τους hackers να αναλάβουν την πρόκληση της εξεύρεσης σφαλμάτων που αντιμετωπίζουν τα δίκτυα και τα δημόσια sites που έχουν καταχωρηθεί στο πλαίσιο του Υπουργείου Άμυνας.

Hack the Pentagon

Περίπου 1.400 whitehat hackers συμμετείχαν στο Hack the Pentagon πρόγραμμα και απονεμήθηκαν μέχρι 15.000 $ για την αποκάλυψη των πιο καταστροφικών και τρωτών σημείων στα δίκτυα του Υπουργείου Άμυνας.
Ο υπουργός Άμυνας Ashton Carter δήλωσε:

“Μας βοηθά να είμαστε πιο ασφαλείς σε ένα κλάσμα του κόστους, με έναν τρόπο που δείχνει με στρατολογικό τρόπο τη λαμπρότητα των white hatters, αντί να περιμένουμε να μάθουμε από τα μαθήματα των black hatters.”

Το Hack the Pentagon πρόγραμμα , που φιλοξενείται στην πλατφόρμα bug bounty HackerOne, άνοιξε μεταξύ 18 Απριλίου και 12 Μαΐου 2016.

Παρά όμως το γεγονός ότι γενικός οι hackers και οι bug hunters είχαν την πλήρη άδεια να εισχωρήσουν τα δίκτυα της υπηρεσίας, τα κρίσιμα και εξαιρετικά ευαίσθητα συστήματα του Πενταγώνου και της υπηρεσίας ήταν εκτός ορίων για τους hackers που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όταν το πρόγραμμα είχε αρχικά ανακοινωθεί το Μάρτιο, ο Carter είπε ότι πιστεύει ότι αυτή η προσπάθεια θα ενισχύσει τις ψηφιακές μας άμυνες και τελικά θα καταφέρει να ενισχύσει την εθνική μας ασφάλεια.
Και ναι, μπορούμε να πούμε πλέον με βεβαιότητα ότι το έκανε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS