ΑρχικήHow ToΗ διαγραφή των προεπιλεγμένων app της Apple iOS 10 είναι κακή ιδέα

Η διαγραφή των προεπιλεγμένων app της Apple iOS 10 είναι κακή ιδέα

apples-ios-7-is-officially-available-app

Μετά από το λανσάρισμα των Apple iOS 10 app αυτό το φθινόπωρο, η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι τελικά οι χρήστες θα είναι σε θέση να διαγράψουν τις περισσότερες από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές από το iPhone τους.

Θεωρητικά, αυτό είναι μεγάλη είδηση για όποιον έχει συγκεντρώσει εφαρμογές όπως Mail, Χάρτες, συμβουλές, υπενθυμίσεις και Αποθέματα σε ένα φάκελο που θα επιθυμούσε να διαγράψει. Στην πράξη, ωστόσο, μπορεί κάποιες εφαρμογές να μην είναι τόσο άχρηστες.

Από όσο γνωρίζουμε, οι μόνες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές που δεν θα είστε σε θέση να αφαιρέσετε είναι το Safari, το App Store, το Find my iPhone, τα μηνύματα, το Τηλέφωνο, τις Φωτογραφίες, τις Ρυθμίσεις, το πορτοφόλι, το ρολόι και τη φωτογραφική μηχανή.

Από τη μία πλευρά, αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά νέα, φαίνεται ότι η εταιρεία επιτέλους ξύπνησε και δέχθηκε ότι εκατομμύρια χρήστες του iPhone δεν θέλουν να παραμείνουν αποκλειστικά στις προϋπάρχουσες εφαρμογές.

Από την άλλη πλευρά, αν οι χρήστες διαγράψουν τις κύριες εφαρμογές της Apple μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε άλλες εφαρμογές που βασίζονται σε αυτά.

Θελήσαμε να δούμε τι θα συμβεί αν διαγράψουμε την πολύ-δυσφημισμένη εφαρμογή Map App – την οποία χρησιμοποιούν πολλές άλλες εφαρμογές ως τη μόνη υπηρεσία χαρτογράφησης τους.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή Yelp iOS χρησιμοποιεί το Apple Maps. Η Yelp σήμερα δεν προσφέρει μια επιλογή Google Maps. Έτσι, αν διαγράψετε την προεπιλεγμένη Maps app στο iOS 10 και ανοίξετε το Yelp, μπορεί να πάρετε λάθος πληροφορίες.

Δεν είναι όμως μόνο το Maps. Άλλα app βασίζονται στο ενσωματωμένο Mail app για να στείλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και η εφαρμογή Καιρός για να βρει τις τοπικές πληροφορίες για τον καιρό. Πράγματι, αυτός είναι πιθανόν ο λόγος που η Apple δεν θα σας αφήσει να διαγράψετε το Safari – γιατί τόσες πολλές εφαρμογές τρίτων βασίζονται σε αυτό για το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησής τους.

Είναι απολύτως πιθανό ότι οι περισσότεροι μεγάλοι προγραμματιστές θα έχουν διορθώσει όλα τα προεπιλεγμένα προβλήματα εφαρμογών μέχρι τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει το iOS 10.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS