ΑρχικήHow ToΝέα LG τηλεόραση στην Ινδία ισχυρίζεται ότι απωθεί τα κουνούπια

Νέα LG τηλεόραση στην Ινδία ισχυρίζεται ότι απωθεί τα κουνούπια

AntiMosquito-580x333-τηλεόραση

Ξεχάστε τα εντομοαπωθητικά σπρέι, λοσιόν, φιδάκια και μηχανήματα. Η Νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών LG έχει ξεκινήσει ένα νέο μοντέλο τηλεόρασης στην Ινδία, το οποίο ισχυρίζεται ότι απωθεί τα ενοχλητικά κουνούπια μακριά χωρίς κανένα ήχο ή οσμή.

Η τηλεόραση LG Mosquito Away λειτουργεί κατά μήκος των γραμμών του κλιματιστικού της εταιρείας που κυκλοφόρησε στην Ινδονησία το 2009 και στην Ινδία το 2014. Έρχεται με μια συσκευή υπερήχων, η οποία εκπέμπει ηχητικά κύματα για να διώξει μακριά τα κουνούπια.

Η LG λέει ότι η συσκευή δεν χρησιμοποιεί χημικές ουσίες και δεν απαιτεί αναπλήρωση ή συντήρηση. Το καλύτερο κομμάτι? Δεν χρειάζεται καν να ενεργοποιήσετε την τηλεόραση για να λειτουργήσει. Η εταιρεία αναφέρει ότι η τηλεόραση έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας γνώσεις από τους Ινδούς καταναλωτές και ότι η τεχνολογία της είναι σύμφωνη με τους παγκόσμιους κανόνες.

Η τηλεόραση έχει κυκλοφορήσει μόνο στην Ινδία, στην τιμή των Rs 26.900 ($ 403) για την οθόνη των 80 εκατοστών και Rs 47.500 ($ 712) για την οθόνη των 108 εκατοστών. Τα έντομα είναι απειλή για την υγεία στην χώρα, με πάνω από 1.130.000 ανθρώπους στην Ινδία να έχουν πληγεί από ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, η chikungunya και η ελονοσία.

Η τηλεόραση αυτή αντιπροσωπεύει μια τεράστια αγορά, αλλά η πραγματική αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας παραμένει αμφισβητήσιμη.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι οι συσκευές υπερήχων δεν έχουν καμία επίδραση στην πρόληψη των τσιμπημάτων από κουνούπια. Η τηλεόραση είναι η τελευταία σε μια σειρά από gadgets και εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι απωθούν τα κουνούπια. Τα αντικουνουπικά κλιματιστικά της LG στοχεύουν στα κουνούπια που προκαλούν ελονοσία, αλλά δεν θα πρέπει να είναι το μόνο μέτρο που θα πρέπει να ληφθεί ενάντια στα κουνούπια. Οι εμπειρογνώμονες επεσήμαναν επίσης ότι τα κλιματιστικά τείνουν να εξοντώνουν τα έντομα έτσι κι αλλιώς.

Το 2012, ένας βραζιλιάνικος ραδιοφωνικός σταθμός μετέδιδε κύματα υψηλής συχνότητας, ως μέρος μιας εκστρατείας καταπολέμησης των κουνουπιών, η οποία πρόσφατα έγινε αντικείμενο μίμησης από έναν ινδικό ραδιοφωνικό σταθμό. Λαμβάνοντας μια διαφορετική διαδρομή, το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates δαπανά $ 1 εκατομμύριο για να χρηματοδοτήσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα που δημιουργεί τοίχους λέιζερ για απώθηση των κουνουπιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS