Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
infosec

Μερικά Google Chrome extensions για μεγαλύτερη ασφάλεια

Το Google Chrome προσφέρει δωρεάν επεκτάσεις που σας παρέχουν ασφάλεια και λειτουργικότητα. Ακολουθεί μια σειρά επεκτάσεων που έχουμε επιλέξει από...
Read More
Latest Posts

SyntaxDB| Γνωρίστε το τέλειο Programming Syntax Search Engine για τους Coders

SyntaxDB| Γνωρίστε το τέλειο Programming Syntax Search Engine για τους Coders
SyntaxDB| Γνωρίστε το τέλειο Programming Syntax Search Engine για τους Coders

Πολύ συχνά οι προγραμματιστές, ειδικά αυτοί που είναι νέοι στο άθλημα, ρωτούν αν μπορούν να χρησιμοποιούν τα  Google και Stack Overflow για να ψάξουν για κάποιο syntax.

Η απάντηση φυσικά είναι ναι, μπορούν – η αναζήτηση στο web αποτελεί ένα task ρουτίνας ενός καλού developer. H χρήση του Google δεν σας καθιστά κακό προγραμματιστή. Το αντίθετο μάλιστα, σας κάνει καλύτερο και σας διδάσκει νέα πράγματα.

Για να κάνει την κατάσταση όμως ακόμα καλύτερη για τους προγραμματιστές, ο Anthony Nguyen, ένας software developer από το Queen University, δημιούργησε το SyntaxDB.

Στο website αποκαλείται «programming syntax database» κι επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν το επιθυμητό query. Ο Nguyen το θεωρεί πολύ χρήσιμο, ειδικά  για όσους επισκέπτονται συχνά πυκνά το Google για να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με κάποια γλώσσα προγραμματισμού.

H αρχική σελίδα του website είναι πολύ απλή. Απλά πληκτρολογείστε μια γλώσσα ή ένα concept, και ξεκινά αυτόματα να σας δείχνει τις σχετιζόμενες με αυτό προτάσεις. Όταν πατήσετε  enter, θα εμφανισθεί μια σελίδα αποτελεσμάτων για το ερώτημα που θέσατε.

Όταν κάνετε click σ\ ένα concept, θα εμφανισθεί μια μικρή περιγραφή και το syntax μαζί με μερικές σχετικές σημειώσεις και παραδείγματα. Στα δεξιά στο sidebar, υπάρχουν σύνδεσμοι προς επίσημα documentations για περισσότερη βοήθεια.

syntaxdb-programming-syntax-search-12

Προς το παρόν, το SyntaxDB υποστηρίζει εννέα γλώσσες  — την Java, την C, την C++, την C#, την Python, την Ruby, τη JavaScript, τη Swift, και την Go.

Το SyntaxDB προσφέρει επίσης integrations με το DuckDuckGo, το Slack, και το Visual Studio Code για να γίνει η κωδικοποίηση ακόμα ευκολότερη! Υπάρχει επίσης ένα API διαθέσιμο που σας επιτρέπει να γράψετε το δικό σας integration.

Στο εγγύς μέλλον, το website σχεδιάζει να παρέχει περισσότερα plugins  για τους code editors και να αυξήσει το μέγεθος της  database καθώς και τον αριθμό των γλωσσων προγραμματισμού.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *