ΑρχικήinetH Bόρεια Koρέα κλωνοποίησε το Facebook αλλά ξέχασε να...

H Bόρεια Koρέα κλωνοποίησε το Facebook αλλά ξέχασε να…

To Internet management outfit Dyn εντόπισε το site – κλώνο του Facebook την προηγούμενη εβδομάδα και δημοσίευσε το αντίστοιχο screen shot που φαίνεται παρακάτω, και το οποίο βρέθηκε στην ιστοσελίδα: www.starcon.net.kp/.

H Bόρεια Koρέα κλωνοποίησε το Facebook αλλά ξέχασε να...

Χρησιμοποιούμε παρελθόντα χρόνο για να περιγράψουμε το site επειδή από την στιγμή που το Dyn αποκάλυψε την ύπαρξή του, η ιστοσελίδα έχει hackαριστεί “μέχρι θανάτου”.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104412/keyboard-shortcuts/” target=”blank” style=”flat” background=”#f12677″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Tα Keyboard Shortcuts που πρέπει όλοι μας να ξέρουμε! Δείτε τα![/su_button]

Το εν λόγω εγχείρημα σαφώς ήταν εύκολη υπόθεση για τους επιτήδιους, και αυτό γιατί η πρόσπαθεια της Βορείου Κορέας φανηκε πως στηρίχθηκε στο white box social network phpDolphin και αυτός που το εγκατέστηκε ξέχασε να κάνει reset τα default usernames και passwords.

Η Βόρεια Κορέα εφαρμόζει μια εκτενή πολιτική ασφάλειας και γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για τους κατοίκους της.

Όταν μια κυβέρνηση σαν αυτή αφήνει την ύπαρξη ενός τέτοιου κοινωνικού δικτύου εντός των συνόρων της είναι, ίσως, μια υπενθύμιση για το πώς τα κοινωνικά δίκτυα “βγάζουν” τα κέρδη τους.

Αν αφήσουμε το αστείο της υπόθεσης στην άκρη, αξίζει να θυμηθούμε η Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών  του  2014 με τίτλο Human Rights in the Democratic People’s Republic of Korea αναφέρει πως στην χώρα αυτή είναι πραγματικά φοβερό το γεγονός πως οι  παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λαμβάνουν χώρα με ” σοβαρότητα, σε μεγάλη κλίμακα και… φυσικά, κάτι που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα στον σύγχρονο κόσμο. ”

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104309/girls-who-code/” target=”blank” style=”flat” background=”#76f126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: {Girls Who Code} Ποιος είπε πως τα κορίτσια δεν μπορούν να γράψουν κώδικα;[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS