ΑρχικήinetΤο Ιράκ έκλεισε το Internet σε όλη την χώρα για κάποιες ημέρες!...

Το Ιράκ έκλεισε το Internet σε όλη την χώρα για κάποιες ημέρες! Δείτε γιατί!

Το Ιράκ το έκανε και πάλι! Το Υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας έκλεισε την πρόσβαση στο Internet σε ολόκληρη την χώρα για δεύτερη χρονιά για να μην αντιγράψουν οι μαθητές στις εξετάσεις!

Ιράκ

Φέτος το Internet σταμάτησε στις 14, 15 και 16 Μαΐου από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί (5:00 π.μ.-8:00 π.μ. GMT), την ώρα δηλαδή των επίσημων εξετάσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ιράκ.

Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και το 2015 αλλά κανένας Ιρακινός αξιωματούχος δεν το είχε παραδεχθεί! Αφού έγινε φέτος ξανά συμπτωματικά πάλι στην επίσημη ημέρα των εξετάσεων δεν χρειάζεται κάποιος από την κυβέρνηση να το παραδεχθεί αφού ο καθένας μπορεί να φτάσει πλέον στο προφανές συμπέρασμα!

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104058/o-dromos-pros-ta-panama-papers-mia-istoria-plhroforiodotwn-kai-hacks/” target=”blank” style=”glass” background=”#f1ea26″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Ο δρόμος προς τα Panama Papers: Μια ιστορία πληροφοριοδοτών και hacks![/su_button]

Ένας Ιρακινός πάροχος Internet διέρρευσε στο Facebook το περιεχόμενο ενός email που έλαβε από κρατικούς αξιωματούχους. Δείτε το:

iraq-shuts-down-internet-in-entire-country-to-prevent-exam-cheating-504181-2

H SMEX, ένας οργανισμός για την υπεράσπιση και την ανάπτυξη των μέσων ενημέρωσης στις Αραβικές χώρες, σημείωσε επίσης ότι μεγάλα δίκτυα διανομής περιεχομένου στο Internet όπως η Akamai και η Dyn είχαν πλήρης έλλειψη σύνδεσης από Ιρακινούς servers ακριβώς τις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες.

Αν για την κυβέρνηση του Ιράκ ήταν τόσο εύκολο να κόψει το Internet εξαιτίας κάποιων σχολικών εξετάσεων φανταστείτε πόσο απλό θα είναι να το κάνει και σε περίπτωση κάποιας διαμαρτυρίας τύπου Αραβική Άνοιξη.


[su_button url=”https://www.secnews.gr/103828/exoun-dieisdusei-hackers-tou-isis-stis-vretanikes-mustikes-uphresies/” target=”blank” style=”3d” background=”#26f187″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Έχουν διεισδύσει hackers του ISIS στις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες;[/su_button]

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS