ΑρχικήsecurityΕπίθεση από hackers στο κόμμα της Merkel!

Επίθεση από hackers στο κόμμα της Merkel!

Σύμφωνα με μια εταιρία ασφαλείας, μια ομάδα hackers που έχει στόχο τους επικριτές της Ρωσικής κυβέρνησης, πολιορκεί το Γερμανικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Καγκελάριου Angela Merkel από τον Απρίλιο!

hackers

Ερευνητές στην Trend Micro είπαν ότι το hacking group που ονομάζεται Pawn Storm φαίνεται να είναι πίσω από τις προσπάθειες κλοπής προσωπικών κι εταιρικών δεδομένων των μελών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και άλλων ατόμων υψηλού προφίλ από δυο δημοφιλείς υπηρεσίες email.

Ένα χρόνο πριν, οι Pawn Storm συνδέθηκαν με επιθέσεις στους υπολογιστές της κάτω Βουλής της Bundestag. Οι τελευταίες επιθέσεις αποτελούνται από συντονισμένες phishing επιθέσεις μέσω υπηρεσιών πληροφορικής που έχουν βάση τη Λετονία και στην Ολλανδία.

Μια πηγή από τα κεντρικά γραφεία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης δήλωσε στο Reuters ότι το κόμμα ερευνά το θέμα.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103959/sunenteuksi-me-enan-apo-tous-hackers-pisw-apo-tin-opicarus/” target=”blank” style=”3d” background=”#8cf126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Συνέντευξη με έναν από τους hackers πίσω από την #OpIcarus[/su_button]

Οι hackers Pawn Storm είναι ενεργοί για περισσότερο από μια δεκαετία και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ομάδες κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με πολλές ερευνητικές ομάδες ασφαλείας η ομάδα έχει στοχεύσει στο παρελθόν την αντιπολίτευση της Ρωσίας καθώς και γειτονικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Έχει χτυπήσει επίσης τις ένοπλες δυνάμεις, εταιρίες άμυνας και ΜΜΕ σε αυτές τις χώρες.

“Η Pawn Storm ξεκάθαρα στοχεύει ομάδες που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως επικίνδυνες για την ρώσικη πολιτική και τα ρώσικα συμφέροντα”, είπε η Trend Micro.

Η επίθεση στο Γερμανικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2015. Τα γερμανικά ΜΜΕ είχαν πει ότι η αντικατάσταση των συστημάτων θα κόστιζε στην κυβέρνηση εκατομμύρια ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2015, Γερμανικές κυβερνητικές ιστοσελίδες συμπεριλαμβανομένης και της ιστοσελίδας της Merkel υπέστησαν hacking από μια ομάδα η οποία απαιτούσε από το Βερολίνο να σταματήσει την υποστήριξη στην Ουκρανική κυβέρνηση.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103828/exoun-dieisdusei-hackers-tou-isis-stis-vretanikes-mustikes-uphresies/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#26ebf1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Έχουν διεισδύσει hackers του ISIS στις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες;[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS