ΑρχικήsecurityΓιατί ο Linus Torvalds θεωρεί πως η γλώσσα C++ 'sux'?

Γιατί ο Linus Torvalds θεωρεί πως η γλώσσα C++ ‘sux’?

Σήμερα, καθώς διάβαζα τα νέα, έπεσα τυχαία πάνω σε μια ανακοίνωση που είχε κάνει ο δημιουργός του Linux, Linus Torvalds, πριν από περίπου μια δεκαετία. Ίσως πολλοί απο εσάς ξέρετε ήδη την γνώμη του Torvald  σχετικά με την γλώσσα προγραμματισμού C++ και αυτή η ανακοίνωση από τα παλιά σχετίζεται με το ίδιο θέμα.

Σε αυτήν λοιπόν, που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2007, ο Lιnυs Torvalds αποκάλεσε την C++ απαίσια γλώσσα προγραμματισμού. Ενώ όλοι μας γνωρίζουμε την ιδιαίτερη αγάπη προς την  C, με όλες τις νέες γλώσσες που έχουν εμφανισθεί από τότε, σίγουρα θα αναρωτιόμαστε γιατί κάποιος να προτιμά να γράψει δεκάδες σειρές κώδικα (C) ενώ μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με απλά μια σειρά κώδικα (C++) ?

Γιατί ο Linus Torvalds θεωρεί πως η γλώσσα C++ 'sux'?
Γιατί ο Linus Torvalds θεωρεί πως η γλώσσα C++ ‘sux’?

Τα τελευταία 25 χρόνια, ο Lιnυs Torvalds έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και ώρες εργασίας για το μεγαλύτερο open source project του κόσμου, το Linux kernel.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102764/the-history-linux/” target=”blank” style=”stroked” background=”#19d95b” color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Η ιστορία του Linux: Πως έγινε το Linux το αγαπημένο παιδί όλων μας[/su_button]

Φαίνεται πως ο Linus είχε γράψει την σημείωση αυτή ως απάντηση σε κάποια ενοχλητικά Μail που είχε λάβει. Ξεκινά λέγοντας:

[su_note note_color=”#e4f391″ radius=”7″]
> When I first looked at Git source code two things struck me as odd:
> 1. Pure C as opposed to C++. No idea why. Please don’t talk about portability,
> it’s BS.[/su_note]
Αλλά δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζει και αναφέρει πως η C++ είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται από πολλούς υποδεέστερους προγραμματιστές. Ε λοιπόν, είναι εύκολο να ασχοληθείς με οποιαδήποτε γλώσσα και να γράφεις έναν κακό κώδικα:

[su_note note_color=”#e4f391″ radius=”7″]C++ is a horrible language. It’s made more horrible by the fact that a lot of substandard programmers use it, to the point where it’s much much easier to generate total and utter crap with it. Quite frankly, even if the choice of C were to do *nothing* but keep the C++ programmers out, that in itself would be a huge reason to use C.[/su_note]

Φαίνεται ότι ο Lιnυs Torvalds δεν χρειάζεται καμία άλλη γλώσσα, επειδή η C είναι επαρκής γι ‘αυτόν. Η C ταιριάζει στο έργο του και ο Linus θα συνεχίσει να “κράζει” τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν του αρέσουν.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103014/linus-torvalds-linux-will-beat-windows-desktop/” target=”blank” style=”glass” background=”#d91969″ color=”#28312c7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Linus Torvalds: “Θα ξοδέψω τα επόμενα 25 χρόνια για να γίνει το Linux καλύτερο από τα Windows”[/su_button]

Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτόν το σύνδεσμο, και να δείτε ολόκληρο το σχόλιο του Lιnυs .

Μη διστάσετε να εκφράσετε τις απόψεις σας στα σχόλια παρακάτω 🙂

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS