ΑρχικήsecurityΕικόνες παιδικής κακοποίησης πίσω από νόμιμες ιστοσελίδες πορνό!

Εικόνες παιδικής κακοποίησης πίσω από νόμιμες ιστοσελίδες πορνό!

[su_heading size=”18″ margin=”150″]Οι άνθρωποι που βλέπουν ή ψάχνουν για πορνό ενηλίκων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να συλληφθούν για πρόσβαση σε εικόνες παιδικής κακοποίησης! [/su_heading]

πορνό

Οι παιδόφιλοι όλο και περισσότερο κρύβουν εγκληματικό περιεχόμενο σε νόμιμες εμπορικές ιστοσελίδες, όπως προειδοποίησε το Internet Watch Foundation (IWF). Τους τελευταίους 18 μήνες υπάρχει μεγάλη αύξηση στη χρήση συγκεκαλυμμένων ιστοσελίδων που παρέχουν ένα μυστικό “δρόμο” για περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, όπως δήλωσε και ο Fred Langford, διευθύνων σύμβουλος του UK charity.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/100766/%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-links-%cf%80%ce%bf%cf%81/” target=”blank” style=”soft” background=”#1c28c4″ color=”#dfddd36″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Σχολικές ιστοσελίδες περιέχουν links πορνογραφίας και τζόγου![/su_button]

To IWF ανακάλυψε 743 τέτοιες ιστοσελίδες το 2015 σε σύγκριση με τις 353 το 2013. Ο Langford είπε ότι χρησιμοποιείται μια νέα τεχνική όπου μόνο νόμιμο περιεχόμενο εμφανιζόταν αν η πρόσβαση γινόταν κατευθείαν μέσω ενός browser αλλά παράνομες εικόνες κακοποίησης παιδιών εμφανίζονταν αν η πρόσβαση γινόταν μέσω ενός συγκεκριμένου “μονοπατιού” από links.

Έχει αρχίσει και γίνεται μια ευρέως αποδεκτή πρακτική από την εμπορική πλευρά της κοινότητας των παιδεραστών επειδή είναι αποτελεσματική στο να διατηρείται το περιεχόμενο για περισσότερο καιρό.

Πέρυσι το IWF βρήκε ότι το 21% των ιστοσελίδων που περιείχαν παράνομες εικόνες και βίντεο ήταν εμπορικές και αυτοί που έψαχναν να επωφεληθούν οικονομικά όλο και περισσότερο έκρυβαν τέτοιο περιεχόμενο πίσω από νόμιμο περιεχόμενο, συνήθως πορνό ενηλίκων. Έτσι αυτοί που ψάχνουν για τέτοια πορνογραφία μπορεί άθελα τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/101212/opafrica-anonymous-hacks-against-child-labour/” target=”blank” style=”glass” background=”#060608″ color=”#dfddd36″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]#OpAfrica| Oι Anonymous εναντίον της Παιδικής Εργασίας[/su_button]

Ακόμα και οι χρήστες που παρακολούθησαν μόνο το νόμιμο υλικό θα μπορούσαν όμως να γίνουν στόχος της αστυνομίας στις έρευνες της γιατί θα έχει καταγραφεί στον υπολογιστή τους ότι έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο URL και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί σε τι ακριβώς είχαν πρόσβαση.

Σύμφωνα με τον Langford, αν κάποιος συλληφθεί με την υποψία πρόσβασης σε εικόνες παιδικής κακοποίησης είναι πολύ δύσκολο να αποδείξει την αθωότητα του. Παρόμοια γίνεται και δύσκολο για την αστυνομία να αποδείξει την ενοχή του.

Η έρευνα βρήκε επίσης ότι το 69% των θυμάτων που απεικονίζονταν στις εικόνες και στα βίντεο ήταν 10 χρονών και κάτω με 1.788 από αυτά να είναι 2 χρονών ή και μικρότερα. Περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) των εικόνων χαρακτηρίστηκαν να είναι στην πιο σοβαρή κατηγορία A που σημαίνει ότι εμπλεκόταν βιασμός ή σεξουαλικά βασανιστήρια των παιδιών.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/99821/%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bd%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1%cf%82/” target=”blank” style=”noise” background=”#38973a” color=”#dfddd36″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]…Τετράποδοι επαγγελματίες στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS