ΑρχικήinetΗ Microsoft μηνύει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ!

Η Microsoft μηνύει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ!

Η Microsoft μηνύει το Υπουργείο Δικαιοσύνης με σκοπό να αποτρέψει την κυβέρνηση από το να αναγκάζει τις εταιρίες τεχνολογίας να παραδίδουν προσωπικά δεδομένα χωρίς τη γνώση των πελατών τους.

teched-2014-microsoft-logon-540x334

Η εταιρία κατέθεσε την υπόθεση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την Πέμπτη με σκοπό να πολεμήσει έναν βασικό νομικό μηχανισμό που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση, ένα εργαλείο που μπορεί να αναγκάσει εταιρίες να παραδώσουν στοιχεία των πελατών τους και συγχρόνως τους απαγορεύει να ενημερώσουν τους πελάτες τους.

Οι εντολές αυτές που χρησιμοποιούνται συνήθως σε εθνικές έρευνες ασφάλειας μπορεί να οδηγήσουν σε διαρροές ή καταστροφή δεδομένων. Αυτό γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρίες τεχνολογίας όπως η Microsoft που έχει αναγκαστεί να διατηρήσει το απόρρητο σε 2.576 υποθέσεις!

https://www.secnews.gr/103097/fbi-plirwse-hackers-spasoun-san-bernardino-iphone/Το FBI πλήρωσε hackers να σπάσουν το San Bernardino iPhone;

Σε περισσότερο από τα δύο τρίτα αυτών των υποθέσεων, η Microsoft έχει φιμωθεί μόνιμα. Ο διευθύνων νομικός σύμβουλος της εταιρίας, Brad Smith έγραψε σε ένα blog post την Πέμπτη ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για την εταιρία να πάει κόντρα στην κυβέρνηση αλλά το έκανε γιατί πιστεύει ότι κρίσιμες αρχές και σημαντικές πρακτικές συνέπειες είναι σε κίνδυνο.

“Πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν όταν η κυβέρνηση αποκτά πρόσβαση στα emails τους ή στα αρχεία τους”, είπε ο Smith. “Έχει γίνει πια ρουτίνα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εκδίδει εντολές που απαιτούν από παρόχους email να κρατήσουν  αυτές τις νομικές απαιτήσεις μυστικές.”

Ο Smith είπε ότι αυτές οι εντολές είναι αντισυνταγματικές και παραβιάζουν την Πρώτη Τροπολογία η οποία εγγυάται το δικαίωμα των εταιριών να μιλήσουν στους πελάτες τους για το πώς η κυβερνητική δράση επηρεάζει τα δεδομένα τους.

https://www.secnews.gr/103132/i-texniti-noimosini-tis-microsoft-perigrafei-tis-fwtografies-sas/btn-large” variation=”btn-success”]Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft περιγράφει τις φωτογραφίες σας!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η εντολή “φίμωσης” αποκαλείται αντισυνταγματική. Το 2013 ένας δικαστής στην Καλιφόρνια δήλωσε ότι η επιβολή τέτοιων εντολών είναι παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.

Η χρήση των λεγόμενων επιστολών εθνικής ασφάλειας έχει αυξηθεί από τότε που θεσπίστηκαν από τον Πατριωτικό Νόμο το 2001. Οι επιστολές εθνικές ασφάλειας δεν χρειάζονται δικαστική απόφαση και μπορούν να εκδοθούν από το FBI. Πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να υποχρεώσει τις εταιρίες να παραδώσουν το πλήρες ιστορικό περιήγησης, τις IP διευθύνσεις όλων των χρηστών με τους οποίους ένα άτομο είχε επικοινωνία, πληροφορίες online αγορών, την τοποθεσία του κινητού τους κ.α.

Η Microsoft μέχρι τώρα έχει καταφέρει να αποσύρει μόνο μία επιστολή εθνικής ασφάλειας. Το Twitter επίσης προσπαθεί να αποκτήσει άδεια για να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό επιστολών που έχει λάβει.

Μπορείτε να δείτε τη μήνυση εδώ

https://www.secnews.gr/102419/google-microsoft-yahoo-email-encryption/Google-Microsoft-Yahoo ενώνουν τις δυνάμεις τους για πιο ασφαλή email

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS