ΑρχικήsecurityΔωρεάν HTTPS για ιστοσελίδες Wordpress

Δωρεάν HTTPS για ιστοσελίδες WordPress

wordpress

Η Automattic, η εταιρεία πίσω από το WordPress, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο project “Let’s Encrypt” του Electronic Frontier Foundation, που θα επιτρέψει την ενεργοποίηση και παροχή αξιόπιστων και δωρεάν HTTPS συνδέσεων για όσους διατηρούν ιστοσελίδες στο WοrdPress.com.

Η νέα αυτή συνεργασία σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες Wordpress που διαθέτουν custom domains (πχ https://awesomedomain.com) θα λαμβάνουν πλέον ένα ελεύθερο πιστοποιητικό SSL, το οποίο θα εκδίδεται από το “Let’s Encrypt” και θα εγκαθίσταται αυτόματα στο σύστημά τους, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε παρέμβαση από αυτούς.

Παλαιότερα, η εγκατάσταση πιστοποιητικών SSL και η υποστήριξη HTTPS ήταν, πρακτικά, δυσκολότερη και απαιτούσε την επικοινωνία των ιδιοκτητών των ιστοσελίδων με το προσωπικό της Automattic, αφού πρώτα είχε αποκτηθεί ένα έγκυρο SSL πιστοποιητικό για το εκάστοτε domain, διαδικασία που ήταν επίσης αρκετά πολύπλοκη.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να παρέχει δωρεάν πιστοποιητικά SSL από τον Ιανουάριο, επεκτείνοντας σταδιακά την υποστήριξη ΗΤΤPS για όλο και περισσότερες ιστοσελίδες. Όσον αφορά τα websites που δεν διαθέτουν custom domains (π.χ: https://username.wοrdpress.com), η Αutomattic παρέχει από καιρό υποστήριξη κρυπτογράφησης με τη χρήση πιστοποιητικών που εκδίδονται για το κύριο domain της, Wοrdpress.com.

Η επιλογή της Automattic να εφαρμόσει σταδιακά τα πιστοποιητικά κρυπτογράφησης στο σύνολο των ιστοσελίδων της, ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς όπως είναι γνωστό η εταιρεία μάχεται υπέρ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ένθερμα τη χρήση λογισμικού ανοικτού κώδικα, και τοποθετείται ανοιχτά κατά της κυβερνητικής επιτήρησης.

[alert]Το Let’s Encrypt είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από το Internet Security Research Group (ISRG), στο οποίο μετέχει η Mozilla, το Πανεπιστήμιο του Michigan, το EFF, το CoreOs κ.α. Σύμφωνα με στατιστικά που εξέδωσε ο ΕFF τον περασμένο μήνα, το Let’s Encrypt έχει ήδη εκδώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά SSL μέχρι στιγμής.[/alert]

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS