ΑρχικήHow ToΠώς να χρησιμοποιήσετε το νέο χαρακτηριστικό Night Shift της Apple

Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο χαρακτηριστικό Night Shift της Apple

smartphone-in-bed-Apple

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε τη μεγαλύτερη ενημέρωση του λογισμικού της, από την κυκλοφορία του iOS 9.0 το περασμένο έτος.

Με αυτό, η Apple έχει κάνει το πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό Night Shift, το οποίο μειώνει την ποσότητα του μπλε φωτός που εκπέμπεται από την οθόνη σας, διαθέσιμο σε όλους

Παρόμοια με το f.lux, που καθιστά το λογισμικό για επιτραπέζιους υπολογιστές, το Night Shift αλλάζει τη θερμοκρασία χρώματος της οθόνης σας όταν είναι σκοτάδι έξω. Όσο πιο αργά και πιο σκοτεινά γίνεται, τόσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία.

Μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις για το Night Shift της Apple στην κύρια εφαρμογή των ρυθμίσεων πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> οθόνης & φωτεινότητας -> Night Shift. Από εκεί, μπορείτε να ελέγξετε πότε θέλετε η ρύθμιση να εφαρμόζεται. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη θερμοκρασία χρώματος της οθόνης.

Το Night Shift έχει οριστεί να είναι ενεργοποιημένο μεταξύ της δύσης και της ανατολής, από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θέλετε να μπει σε εφαρμογή με την επιλογή των “Από-έως” στο μενού ρυθμίσεων. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τις ώρες που θέλετε να ξεκινήσει και να σταματήσει.

Μπορείτε επίσης γρήγορα να το ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε από το Κέντρο Ελέγχου iOS με το νέο εικονίδιο συντόμευσης, το οποίο είναι χρήσιμο για τις στιγμές που μπορεί να θέλετε να ρυθμίσετε προσωρινά την οθόνη (εάν θέλετε να επεξεργαστείτε μια φωτογραφία για παράδειγμα.)

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ f.lux ή παρόμοιο λογισμικό, είναι δύσκολο εκτιμήσετε πόσο μια μεταβολή της θερμοκρασίας του φωτισμού θα κάνει τη διαφορά. Αυτό όχι μόνο μειώνει την καταπόνηση των ματιών τη νύχτα, αλλά καθιστά επίσης τη νυχτερινή περιήγηση λιγότερο ενοχλητική για τους γύρω σας

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS