ΑρχικήsecurityHackers πληρώθηκαν $ 17.000 bitcoins από την Ε.Α. νοσοκομείου

Hackers πληρώθηκαν $ 17.000 bitcoins από την Ε.Α. νοσοκομείου

101214094-183112206.530x298-Hackers

Νοσοκομείο του Λος Άντζελες πλήρωσε $ 17.000 λύτρα σε Hackers, για να αποκρυπτογραφήσει τα ιατρικά του αρχεία

Είχαμε νωρίτερα αναφέρει ότι Hackers είχαν επιτεθεί στο Hollywood Presbyterian Medical Center του Λος Άντζελες με ένα ransomware και είχα ζητήσει λύτρα ύψους 3,6 εκατ $ από τις αρχές του νοσοκομείου για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων του. Το νοσοκομείο έχει υποκύψει στον εκβιασμό των Hackers και κατέβαλλε το ποσό των $ 17.000 σε bitcoin.

Ο πρόεδρος του Hollywood Presbyterian Medical Center, Allen Stefanek δήλωσε την Τετάρτη ότι το νοσοκομείο του κατέβαλε λύτρα των $ 17.000 bitcoins για να ανακτήσει τον έλεγχο των συστημάτων πληροφορικής του, μετά από μια επίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του. Σε μια δήλωση που εκδόθηκε από το νοσοκομείο, ο Stefanek είπε ότι το να πληρώσουν τα λύτρα ήταν ο “πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικό τρόπος” ανάκτησης της πρόσβασης στα πληγέντα συστήματα, τα οποία ήταν σε αχρηστία από τις 5 Φεβρουαρίου και εμπόδιζαν την ικανότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας του προσωπικού.

Ο Stefanek είπε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι οποιαδήποτε πληροφορία ασθενή ή υπαλλήλου είχε πρόσβαση στο λεγόμενο κακόβουλο λογισμικό και ότι το νοσοκομείο θα αποκαταστήσει πλήρως την πρόσβασή του στο ηλεκτρονικό σύστημά του αυτή τη Δευτέρα.

«Η φροντίδα του ασθενούς δεν έχει παραβιαστεί με κανένα τρόπο», δήλωσε ο Stefanek.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η επίθεση τους κλείδωσε έξω από τα συστήματά τους με την κρυπτογράφηση αρχείων, των οποίων μόνον οι Hackers είχαν το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Είπε ότι το νοσοκομείο κοινοποίησε επιβολή του νόμου και ειδικοί στους υπολογιστές εργάστηκαν πυρετωδώς για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο σύστημα και την αποκάλυψη της πηγής.

Το κακόβουλο λογισμικό εισέβαλε από ένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ωστόσο, το ransomware είχε κρυπτογραφήσει όλα τα αρχεία του νοσοκομείου καθιστώντας την διεξαγωγή των κανονικών δραστηριοτήτων του νοσοκομείου αδύνατη. Το νοσοκομείο στην πραγματικότητα, μετέφερε τους ασθενείς του σε άλλα κοντινά νοσοκομεία για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.

Το FBI και το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες εργάζονται για να εντοπίσουν τον Hacker ή τους Hackers που είναι υπεύθυνοι για την εισβολή, όπως δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του FBI, Laura Eimiller.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS