ΑρχικήinetOcean Cleanup|O 19χρονος που το'βαλε σκοπό να καθαρίσει τους Ωκεανούς!

Ocean Cleanup|O 19χρονος που το’βαλε σκοπό να καθαρίσει τους Ωκεανούς!

Ocean Cleanup|O 19χρονος που το'βαλε σκοπό να καθαρίσει τους Ωκεανούς!
Ο Boyan Slat είναι μόλις 22 χρονών αλλά τα σχέδιά του αξίζουν εκατομμύρια δολάρια. Όταν ήταν 19 ετών, ανακάλυψε έναν τρόπο να δημιουργήσει ένα Ocean Cleanup Array. Αυτό το Ocean Cleanup Array είναι ικανό να αποσύρει περίπου 7,250,000 τόνους πλαστικού από τους ωκεανούς τα επόμενα πέντε χρόνια. 

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Το Ocean Cleanup array, είναι μια ιδέα του Boyan Slat, και αποτελείται από ένα αγκυροβολημένο δίκτυο από πλεούμενα φράγματα και πλατφόρμες. Αυτά τα φράγματα και οι πλατφόρμες μπορούν να αποσταλούν σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το σύστημα καθαρισμού θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα τεράστιο χωνί που εκτείνεται σε μια έκταση συγκεκριμένης ακτίνας. Η γωνία των βραχιόνων θα ανάγκαζε τα πλαστικά να κατευθύνονται προς στην κατεύθυνση των πλατφορμών, όπου θα διαχωρίζονται  από το φυσικό πλαγκτόν, θα φιλτράρεται και θα αποθηκεύεται για ανακύκλωση.

Στο τελευταίο καιρό, πολλάocean cleanups foundations έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Μερικά από αυτά είναι τα The Οceαn Cleαnup Foundation, Οceαn Cleαnup Array, Boyan Slat, κλπ.

Η ιστορία της ιδέας του Boyan χρονολογείται από την εποχή του σχολείου του. Ξεκίνησε ένα project που αναλύει το μέγεθος και την ποσότητα των πλαστικών μερών στα λεγόμενα “garbage patches” των ωκεανών. Επίσης, παρουσίασε μια ολόκληρη αναφορά, για την οποία κέρδισε αρκετά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Best Technical Design 2012 στο Delft University of Technology.ocean cleanup project.

https://www.secnews.gr/101512/wifi-router-superpower/btn-large” variation=”btn-success”]Δείτε ακόμα: Το WiFi Router σας έχει σούπερ δυνάμεις που δεν τις ξέρετε…. 😉

Ο Boyan Slat συνέχισε να αναπτύσσει την ιδέα και ίδρυσε το The Οceαn Cleαnup Foundation πριν από λίγα χρόνια. Το Ίδρυμα Εκκαθάρισης Ωκεανών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των προτεινόμενων τεχνολογιών. Η λύση του θα μπορούσε να σώσει εκατοντάδες χιλιάδες υδρόβια ζώα ετησίως, καθώς και να μειώσει κατά πολύ τους υδάτινους ρύπους.

Σε μια εκτίμηση, προβλέπεται πως όλη διαδικασία εκκαθάρισης θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια, και θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με τα αποκαλούμενα plastic garbage patches των ωκεανών.

 

ocean-cleanup-project

 

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το project αυτό, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ: Boyan Slat’s Ocean Cleanup Array.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS