5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Μ. Σφακιανάκης: Η ζωή σου βρίσκεται online & μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Πρόσεχε

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες στην παρουσίαση των βιβλίων του υποστράτηγου  Μανώλη Σφακιανάκη, διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο  «Θέατρον» του κέντρου πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο.

Μ. Σφακιανάκη ς: Η ζωή σου βρίσκεται online & μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Πρόσεχε

Η ζωή σου βρίσκεται online & μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Πρόσεχε
Σε αυτό το σλόγκαν, περιέχεται με δύο κουβέντες το νόημα δύο βιβλίων για το σκοτεινό κόσμο του διαδικτύου, ένα από τα οποία έγραψε ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και ένα που έγραψε ο ίδιος, μαζί με το στενό συνεργάτη του Γιάννη Μακρυπούλια, μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, πρώην αστυνόμο ειδικών καθηκόντων στη δίωξη, ο οποίος σήμερα απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόκειται για τα βιβλία «Ο κώδικας του διαδικτύου» και «Τα κλειδιά του διαδικτύου», η παρουσίαση των οποίων έγιναν χθες Τρίτη 16/2 στο «Θέατρον» του κέντρου πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο, αποσπώντας το μεγάλο ενδιαφέρον όλων των παρισταμένων, οι οποίοι σχεδόν γέμισαν την αίθουσα.

Την παρουσίαση των βιβλίων έκανε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, Πάνος Χαρίτος, ο οποίος τα χαρακτήρισε, ανεκτίμητα εργαλεία και βοηθήματα για νομικούς, νομοθέτες, γονείς και κάθε άνθρωπο που θέλει να γνωρίζει πως να χειρίζεται το διαδίκτυο, αλλά και τους κινδύνους που κρύβει, καθώς και το νομικό καθεστώς γύρω από αυτό.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος εξήρε το έργο του κ. Σφακιανάκη, κάνοντας λόγο για εκπληκτική δουλειά του ίδιου και του Γιάννη Μακρυπούλια, τους οποίους συνεχάρη και ευχαρίστησε για αυτήν την προσφορά.

Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας με το γνωστό του πάθος είπε ότι «το διαδίκτυο είναι φως» και πρέπει όλοι οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να το μάθουν, αλλά παράλληλα είναι καθήκον όλων να μάθουμε τους κανόνες και τους κινδύνους.

Μ. Σφακιανάκη ς: Η ζωή σου βρίσκεται online & μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Πρόσεχε

Ο στρατηγός τόνισε ότι το ίντερνετ έχει διεισδύσει στο 75% των ελληνικών σπιτιών, κάτι που αποτελεί πρόοδο.

«Πολλοί λένε ότι 2% είναι τα αρνητικά του διαδικτύου και 98% τα θετικά», είπε ο κ. Σφακιανάκης και συνέχισε: «Αυτό το μικρό ποσοστό όμως είναι αρκετό να προκαλέσει ζημιά. Η τρομοκρατία περνάει μέσα από το ίντερνετ. Μέχρι και εκτελέσεις γίνονται από το διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα θάνατοι- «συμβόλαια», που προκλήθηκαν από αλλαγές σε συνταγές φαρμάκων».

Μίλησε ακόμα για το μεγάλο πρόβλημα της παιδικής πορνογραφίας, τη μετάλλαξη του εγκλήματος μέσα από το διαδίκτυο και υπογράμμισε: «Το ίντερνετ δεν αφήνει τίποτα κρυφό, αν δεν προσέξεις. Υπάρχουν άνθρωποι που άλλαξαν όνομα, ή μας ζητούν απεγνωσμένα να αλλάξουν όνομα, προκειμένου να γλιτώσουν από τις επιπτώσεις που προκάλεσαν αυστηρά προσωπικές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον κυβερνοχώρο.

Έδωσα τη ζωή μου σε αυτή τη δουλειά εδώ και 20 χρόνια, μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο να έχουμε μια εξαιρετική υπηρεσία, όπως είναι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Φέραμε τα παιδιά κοντά μας και αυτό είναι η μεγάλη μας επιτυχία».

IMG_6661
Εμμανουήλ Σφακιανάκης: Έδωσα τη ζωή μου σε αυτή τη δουλειά εδώ και 20 χρόνια, μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο να έχουμε μια εξαιρετική υπηρεσία, όπως είναι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Φέραμε τα παιδιά κοντά μας και αυτό είναι η μεγάλη μας επιτυχία».

 

Στην επιτυχία αυτής της καταπληκτικής βραδιάς συντέλεσαν και οι εξέχουσες προσωπικότητες, που μίλησαν για τα νομικά ζητήματα, τους κινδύνους, υποδείξεις και άλλα επιμέρους θέματα που καλύπτουν τα δύο βιβλία, οι:

Γεώργιος Βσιλειάδης, γενικός γραμματέας Διαφθοράς,

Δημήτρης Γκύζης, προϊστάμενος Ποινικής Δίωξης Εισαγγελίας Αθηνών,

Ευάγγελος Κασαλιάς, αντιεισαγγελέας Εφετών και αντιπρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,

Μιχαήλ Μαυροφοράκης, διευθυντής Διακυβέρνησης Πληροφορικής της Εθνικής Τράπεζας,

Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Βικτωρία Μπάντη, δικηγόρος διδάκτωρ Νομικής Σχολής,

Χρίστος Μυλωνόπουλος καθηγητής της Νομικής και μέλος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και

Νικόλαος Νικολάου, αντιεισαγγελέας Εφετών.

[button type=»link» link=»https://secnews.gr/100610/ethihak-security/» size=»btn-large» variation=»btn-success»]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ![/button]
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *