5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Instagram Bug στα Android κάνει φανερά τα προσωππικά σας μηνύματα

Ένα νέο χαρακτηριστικό του Instagram που επιτρέπει πολλαπλούς λογαριασμούς έρχεται με μια προειδοποίηση για τους χρήστες Android: υπάρχει ένα bug που μοιράζεται τις προσωπικές σας ειδοποιήσεις και τα άμεσα μηνύματά με άλλους χρήστες.

Αν μοιράζεστε την πρόσβαση σε έναν λογαριασμό με άλλους Instagram χρήστες στο Android, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα άμεσα μηνύματά σας και οι ειδοποιήσεις στον προσωπικό, μη κοινόχρηστο λογαριασμό σας αποστέλλονται και σε αυτούς.

Instagram Bug στα Android κάνει φανερά τα προσωππικά σας μηνύματα

Πιο συγκεκριμένα, ας πούμε ότι εγώ και εσείς έχουμε από ένα προσωπικό Instagram λογαριασμό και ο καθένας από εμάς έχει πρόσβαση σε έναν τρίτο, κοινόχρηστο λογαριασμό. Αν κάποιος μου στείλει ένα άμεσο μήνυμα στον προσωπικό μου λογαριασμό, μπορεί και εσείς να λάβετε μια ειδοποίηση για το συγκεκριμένο προσωπικό, άμεσο μήνυμα, ακόμη κι αν δεν έχει αποσταλεί σε εσάς ή στον κοινόχρηστο λογαριασμό μας.

Σύμφωνα με την Android Central, το να πατήσετε στην ειδοποίηση δεν σας δίνει πρόσβαση στο λογαριασμό του άλλου ατόμου και δεν μπορείτε να απαντήσετε στα μηνύματα, ευτυχώς. Πατώντας την ειδοποίηση που δεν σας αφορά απλά θα σας μεταφέρει κατευθείαν στο δικό σας λογαριασμό στο Instagram.

Παρόλα αυτά μπορείτε να δείτε ακόμα ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ιδιωτικών πληροφοριών, αν βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτό το bug, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων και άμεσων μηνυμάτων, ακόμη και να είστε σε θέση να δείτε από ποιον προέρχονται αυτά τα άμεσα μηνύματα.

Αυτό το bug εμφανίστηκε με την ενημερωμένη έκδοση για το Instagram που επιτρέπει στους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι σε πολλαπλούς λογαριασμούς και εύκολα να υπάρχει διάδραση μεταξύ των. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το σφάλμα δεν εντοπίστηκε εγκαίρως, δεδομένου ότι η λειτουργία άρχισε να δοκιμάζεται σε Android από το Νοέμβριο, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει σε κάθε Android χρήστη.

Η Android Central επικοινώνησε με το Instagram, το οποίο είπε ότι «είναι ενήμερο για το θέμα αυτό και δουλεύει πάνω στην επίλυσή του.»

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Instagram, μόλις χθες, είπε στο Mashable ότι το σφάλμα έχει διορθωθεί!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *