ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη Βρετανός έφηβος για hacking στον αρχηγό της CIA!

Συνελήφθη Βρετανός έφηβος για hacking στον αρχηγό της CIA!

Ένας 16χρονος Βρετανός συνελήφθη με τη κατηγορία ότι παραβίασε με hacking το email του αρχηγού της CIA, John Brennan.

CIA

Δείτε αναλυτικά τι είχε γράψει το SecNews για το περιστατικό τον Οκτώβριο εδώ:

https://www.secnews.gr/97577/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-hackers-email-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D-cia/Παραβιάστηκε από hackers το email του αρχηγού της CIA

Ο έφηβος κατηγορείται για hacking του προσωπικού λογαριασμού email του διευθυντή της CIA και για δημοσίευση περίπου 40 ευαίσθητων εγγράφων στα οποία συμπεριλαμβάνεται και μια 47σέλιδη αίτηση για έναν άκρως απόρρητο έλεγχο ασφαλείας.

To CNN αναφέρει ότι το αγόρι συνελήφθη με κατηγορίες συνωμοσίας για διάπραξη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υλικό υπολογιστή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Στον λογαριασμό του στο Twitter ο έφηβος hacker είχε αναρτήσει συνδέσμους που οδηγούσαν σε αρχεία, τα οποία όπως ισχυρίζεται περιλαμβάνουν τη λίστα επαφών του John Brennan, έναν κατάλογο των τηλεφωνημάτων από έναν πρώην διευθυντή της CIA και άλλα έγγραφα.

https://www.secnews.gr/100337/%cf%87%ce%ac%ce%ba%ce%b5%cf%81-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%cf%89%ce%bd/Χάκερ χτυπά προσωπικούς λογαριασμούς του επικεφαλής της NSA

Ο έφηβος θεωρείται ότι είναι αρχηγός της hacking ομάδας που αυτοαποκαλείται “Crackas with Attitude“, οι οποίοι αργότερα βρήκε το τηλέφωνο του Brennan και κάλεσαν τη Verizon προσποιούμενοι το προσωπικό του αρχηγού της CIA για να πάρουν περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτόν. Χρησιμοποίησαν αυτό το προσωπικό δεδομένο για να ζητήσουν επαναφορά του κωδικού πρόσβασης για τον λογαριασμό AOL του Brennan. Η ομάδα κατά τη διάρκεια κάποιων μηνών έχει αποσπάσει πληροφορίες από τον Γραμματέα Εσωτερικής Ασφάλειας, Jeh Johnson, τον διευθυντή Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών James Clapper, και τον διευθυντή του FBI Mark Giuliano.

https://www.secnews.gr/98086/hackers-hacked-fbi-director-email-account/Hackers παραβιάζουν λογαριασμό email του διευθυντή του FBI

Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν δεν ήταν άκρως απόρρητα και ο Brennan δήλωσε ότι δεν παραβίασε τις ευθύνες του για την ασφάλεια χρησιμοποιώντας AOL λογαριασμό.

Η ομάδα μετά τη σύλληψη του αρχηγού της απείλησε ότι θα συνεχίσει το hacking της κυβέρνησης ακόμα πιο έντονα τώρα παρά ποτέ!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS