5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

To Internet Archive δημιουργεί ένα μουσείο malware

Το Internet Archive (archive.org) έχει προσθέσει τώρα ένα ειδικό τμήμα -σαν ένα μουσείο- όπου παρέχει μια ιστορική ματιά στο πώς ξεκίνησε το κακόβουλο λογισμικό και εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου.

Το Archive.org είναι η ίδια υπηρεσία, όπου μπορείτε να βρείτε το εξαιρετικά χρήσιμο Wayback Machine, που επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν σε παλαιότερες εκδόσεις ορισμένων τομέων του Διαδικτύου και να δουν πώς αυτές έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Mikko Hypponen, Διευθύνων Σύμβουλος Έρευνας της F-Secure, το «μουσείο malware» στοχεύει να καταγράψει τις πρώτες απόπειρες που είχαν γίνει για να μολύνουν τους υπολογιστές των χρηστών και να καταστρέψουν το δίκτυό τους.

Στο πρότζεκτ (μουσείο malware) υπάρχουν μόνο ιοί που από τη δεκαετία του ’80 και του ’90 και έχει μόνο 79 συμμετοχές, αλλά αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

To Internet Archive δημιουργεί ένα μουσείο malware

Όλες οι συμμετοχές είναι DOS ιοί και τρέχουν μέσα στο DOSBox game emulator. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά, ο κύριος Hypponen έχει αφαιρέσει τις περισσότερες καταστροφικές δυνατότητες αυτών των ιών και έτσι, οι χρήστες μπορούν να τους κατεβάσουν με ασφάλεια στον υπολογιστή τους και να ρίξουν μια ματιά στην εσωτερική τους κατασκευή.

Σε σύγκριση με τα σημερινά malware που κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνουν κρυφά και ειδικεύονται μόνο στην κλοπή πολύτιμων πληροφοριών. Οι ιοί της παλιάς σχολής ήταν μερικές φορές αποκαλυπτικοί, με δυνατότητες να καταστρέψουν και φυσικά κάποιους υπολογιστές και μια μορφή τέχνης, ταυτόχρονα, δείχνοντας cool κινούμενα σχέδια και παίζοντας ελκυστική 8-bit μουσική.

Ενώ, για τους περισσότερους από εμάς, το μουσείο malware εμφανίζει ένα κομμάτι του κόσμου του λογισμικού που σπάνια αλληλεπιδρά με μας, σε ορισμένους ερευνητές ασφαλείας, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μικρό δάκρυ στη γωνία των ματιών τους, από συγκίνηση!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *