ΑρχικήinetMozilla: 40% των χρηστών του Firefox δεν έχουν εγκατεστημένα Add-Ons

Mozilla: 40% των χρηστών του Firefox δεν έχουν εγκατεστημένα Add-Ons

firefox_add-ons-Mozilla

Σύμφωνα με μια εσωτερική ανάλυση, το προσωπικό της Mozilla εκτιμάει, με βάση τα ανώνυμα δεδομένα τηλεμετρίας, ότι περίπου το 40% της βάσης χρηστών της δεν έχει add-ons εγκαταστημένα στον browser τους.

Όταν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε έκδοση του Firefox, το πρόγραμμα περιήγησης σας ρωτά εάν μπορεί ανώνυμα να υποβάλει τα δεδομένα χρήσης στο διακομιστή Mozilla, με σκοπό την βελτιστοποίηση των μελλοντικών εκδόσεων.

Λόγω των επικείμενων αλλαγών στο οικοσύστημα του Firefox που περιλαμβάνει πολλές τροποποιήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν αντίκτυπο στα add-ons του, το προσωπικό της Mozilla ήθελε να μάθει τον αριθμό των χρηστών που επηρεάζονται από την προγραμματισμένη ανανέωση του Firefox.

Τρεις στους πέντε χρήστες του Firefox θα μπορούσαν να έχουν προβλήματα με τα add-ons τους στο επερχόμενο μέλλον

Ερμηνεύοντας αυτά τα δεδομένα, βλέπουμε ότι το 60% των χρηστών του Firefox θα επηρεαστούν από τις επικείμενες αλλαγές της εταιρείας στην πλατφόρμα add-ons.

Αυτό δεν είναι ένας μικρός αριθμός, όπως πολλοί πίστευαν αρχικά, και τώρα βλέπουμε γιατί υπήρχαν τόσα πολλά add-on για την ανάπτυξη ενάντια σε αυτές τις αλλαγές.

Με την εισαγωγή του νέου add-ons API που ονομάζεται WebExtensions, η οποία είναι περισσότερο συμβατή με το Chrome για επεκτάσεις API, με την προσθήκη της υποστήριξης πολλαπλών διαδικασιών μέσω της (E10S) Ηλεκτρόλυσης, και με την υποχρεωτική add-on υπογραφή, επερχόμενες ενημερώσεις του Firefox πρόκειται να αποξενώσουν πολλούς χρήστες. Το 60%, για να είμαστε πιο ακριβής.

Βλέποντας ότι πολλοί από τους πιστούς υποστηρικτές του Firefox έχουν κολλήσει στο παλιό πρόγραμμα περιήγησης λόγω των πολύμορφων επιλογών προσαρμογής που παρέχονται από το μεγάλο add-ons αποθετήριο, η Mozilla μπορεί να κάνει ένα λάθος που θα μετανιώσει.

Δεν είμαστε προγραμματιστές λογισμικού, αλλά το 60% δεν είναι ένας αποδεκτός αριθμός, όταν πρόκειται για χρήστες που μπορεί «ενδεχομένως» να έχουν προβλήματα με τα add-ons στο επερχόμενο μέλλον.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS