5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Mozilla: 40% των χρηστών του Firefox δεν έχουν εγκατεστημένα Add-Ons

firefox_add-ons-Mozilla

Σύμφωνα με μια εσωτερική ανάλυση, το προσωπικό της Mozilla εκτιμάει, με βάση τα ανώνυμα δεδομένα τηλεμετρίας, ότι περίπου το 40% της βάσης χρηστών της δεν έχει add-ons εγκαταστημένα στον browser τους.

Όταν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε έκδοση του Firefox, το πρόγραμμα περιήγησης σας ρωτά εάν μπορεί ανώνυμα να υποβάλει τα δεδομένα χρήσης στο διακομιστή Mozilla, με σκοπό την βελτιστοποίηση των μελλοντικών εκδόσεων.

Λόγω των επικείμενων αλλαγών στο οικοσύστημα του Firefox που περιλαμβάνει πολλές τροποποιήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν αντίκτυπο στα add-ons του, το προσωπικό της Mozilla ήθελε να μάθει τον αριθμό των χρηστών που επηρεάζονται από την προγραμματισμένη ανανέωση του Firefox.

Τρεις στους πέντε χρήστες του Firefox θα μπορούσαν να έχουν προβλήματα με τα add-ons τους στο επερχόμενο μέλλον

Ερμηνεύοντας αυτά τα δεδομένα, βλέπουμε ότι το 60% των χρηστών του Firefox θα επηρεαστούν από τις επικείμενες αλλαγές της εταιρείας στην πλατφόρμα add-ons.

Αυτό δεν είναι ένας μικρός αριθμός, όπως πολλοί πίστευαν αρχικά, και τώρα βλέπουμε γιατί υπήρχαν τόσα πολλά add-on για την ανάπτυξη ενάντια σε αυτές τις αλλαγές.

Με την εισαγωγή του νέου add-ons API που ονομάζεται WebExtensions, η οποία είναι περισσότερο συμβατή με το Chrome για επεκτάσεις API, με την προσθήκη της υποστήριξης πολλαπλών διαδικασιών μέσω της (E10S) Ηλεκτρόλυσης, και με την υποχρεωτική add-on υπογραφή, επερχόμενες ενημερώσεις του Firefox πρόκειται να αποξενώσουν πολλούς χρήστες. Το 60%, για να είμαστε πιο ακριβής.

Βλέποντας ότι πολλοί από τους πιστούς υποστηρικτές του Firefox έχουν κολλήσει στο παλιό πρόγραμμα περιήγησης λόγω των πολύμορφων επιλογών προσαρμογής που παρέχονται από το μεγάλο add-ons αποθετήριο, η Mozilla μπορεί να κάνει ένα λάθος που θα μετανιώσει.

Δεν είμαστε προγραμματιστές λογισμικού, αλλά το 60% δεν είναι ένας αποδεκτός αριθμός, όταν πρόκειται για χρήστες που μπορεί «ενδεχομένως» να έχουν προβλήματα με τα add-ons στο επερχόμενο μέλλον.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *