ΑρχικήinetΠατέντα της Google σχετικά με τεχνολογία παρακολούθησης, εντοπισμού και αναγνώρισης χρηστών

Πατέντα της Google σχετικά με τεχνολογία παρακολούθησης, εντοπισμού και αναγνώρισης χρηστών

Google Dork

Η Google κατέθεσε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα πατέντα, σύμφωνα με την οποία εξετάζεται η χρήση τεχνολογίας ενεργού παρακολούθησης και αναγνώρισης χρηστών, με σκοπό την αναβάθμιση του Google Search ώστε να επιστρέφει ακόμη πιο στοχευμένα αποτελέσματα στις αναζητήσεις χρηστών.

Bάσει του σχεδίου που κατέθεσε η Google, προβλέπεται η χρήση κάποιας ψηφιακής συσκευής καταγραφής (ψηφιακή συσκευή εγγραφής βίντεο, φωτογραφική μηχανή, κάμερα κ.λ.π), η οποία θα μπορεί να “συλλαμβάνει” γραφικά και να τα αναπαριστά ως ένα stream εικόνων, τα οποία θα μπορούν να σχηματίσουν ένα βίντεο.

Η καταγραφή θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο όταν η Google εντοπίζει ότι κάποιος χρήστης μιλάει στο πρόγραμμα περιήγησης, κάτι που θα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ηχητικών και οπτικών ενδείξεων.

“Η λειτουργία της οπτικής ανάλυσης θα μπορεί να προσδιορίσει τον αριθμό των ατόμων σε έναν χώρο, ο οποίος θα προσδιορίζεται με βάση τα οπτικά δεδομένα, την ταυτότητα των χρηστών, τον προσανατολισμό του κεφαλιού και την κίνηση των χειλιών τους”.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα παρακολουθεί μόνο τους χρήστες, αλλά θα μπορεί επίσης να τους αναγνωρίζει και να διαβάζει τα χείλη τους.

Google-Patents-Technology-to-Actively-Watch-Track-Identify-People-in-a-Room

Οι πληροφορίες που θα συλλέγονται θα μπορούν να αποθηκεύονται στο προφίλ του χρήστη

Το σύστημα αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση ηχητικών και οπτικών δεδομένων, αλλά και για την αποθήκευση των πληροφοριών που λαμβάνονται, στα προφίλ των χρηστών.

Όπως είναι εμφανές, το αμφιλεγόμενο αυτό χαρακτηριστικό μπορεί να έχει οδυνηρές επιπτώσεις για την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Φυσικά, αυτό είναι μόνο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει ως στόχο να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία της Google. Η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με την πιθανή εφαρμογή μιας τέτοιας τεχνολογίας σε συσκευές, στο Android, ή στο Chrome OS.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS