HomeyoutubeVoyager 2: Η NASA ανάκτησε την επαφή μετά από δύο εβδομάδες

Voyager 2: Η NASA ανάκτησε την επαφή μετά από δύο εβδομάδες

Η NASA έχει Retrieved from τη σύνδεση με το Voyager 2 μετά από δύο αγωνιώδεις εβδομάδες που δεν ελήφθη καμία ανταπόκριση από το Satellite. Στις 21 Ιουλίου, η διαστημική υπηρεσία έχασε την επικοινωνία με το Voyager 2 μετά από μια σειρά προγραμματισμένων εντολών που οδήγησαν σε ένα απρόσμενο λάθος, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί περίπου δύο μοίρες από τον planet μας. Παρά το γεγονός ότι η επαναφορά του προσανατολισμού του προγραμματίστηκε για τις 15 Οκτωβρίου, δεν είναι έκπληξη ότι οι επιστήμονες της NASA δεν περίμεναν αυτήν την ημερομηνία για να διαπιστώσουν εάν το spacecraft εξακολουθεί να λειτουργεί.

See also: Voyager 2: Failure in its communication with NASA

Το Voyager 2 εκτοξεύθηκε πίσω στο 1977 και αποτελεί έναν από τους δύο ανιχνευτές που μας στέλνουν πολύτιμα δεδομένα για το space. Αυτός ο ανιχνευτής, που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να λειτουργεί, παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για το απέραντο σύμπαν.

Λίγες μέρες μετά την 21η Ιουλίου, η NASA διατηρούσε αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση του διαστημικού σκάφους. Στις 1η Αυγούστου, αρκετές επίγειες κεραίες του Δικτύου Deep Space (DSN) μπορούσαν να ανιχνεύσουν ένα σήμα από τον φορέα. Ένας φορέας σήματος είναι αυτός που χρησιμοποιεί ένα διαστημικό σκάφος για να μεταφέρει data πίσω στην επιφάνεια της γης. Ωστόσο, η NASA ανέφερε ότι το σήμα που ανιχνεύθηκε από το Δίκτυο Deep Space ήταν πολύ αδύναμο για να μεταδώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε ότι το Voyager 2 εξακολουθούσε να λειτουργεί κανονικά και να διατηρεί την ορθή του τροχιά, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση της λειτουργικότητάς του.

See also: NASA has detected a "heartbeat" message from Voyager 2

NASA

Αντί απλώς να περιμένει τον Οκτώβριο, η ομάδα εδάφους του Voyager αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έχουν δημιουργήσει ένα σχέδιο για να “στείλουν” μια εντολή στο διαστημόπλοιο σε απόσταση άνω των 12,3 δισεκατομμυρίων μιλίων, χρησιμοποιώντας το Δίκτυο Deep Space, ζητώντας του να γυρίσει την antenna του προς τη Γη. Η εν λόγω διαδικασία αποδεικνύει την απεριόριστη αξία του διαστήματος: Χρειάστηκαν 18,5 ώρες για να φτάσει το παρόν μήνυμα στον ανιχνευτή και άλλες 18,5 ώρες για να ξεκινήσει η NASA να λαμβάνει ξανά δεδομένα επιστήμης και τηλεμετρίας, δείχνοντας έτσι ότι η Voyager 2 είχε λάβει την εντολή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA αντιμετωπίζει προβλήματα με το διαστημόπλοιο της. Το 2020, αντιμετώπισε μια τεχνική δυσκολία από απόσταση δισεκατομμυρίων μιλίων, όταν ένα σύστημα κλείδωσε τον επιστημονικό εξοπλισμό του για να εξοικονομήσει Energy. Το Voyager 2 εισήλθε στο διάστημα το 2018, βγαίνοντας έτσι από την βαρυτική επίδραση του ήλιου μας. Αυτό το επίτευγμα το καθιστά το δεύτερο τεχνιτό αντικείμενο που το πέτυχε, μετά το Voyager 1. Αν και η NASA εκτιμά ότι τόσο το Voyager 1 όσο και το 2 θα μπορούν να διατηρήσουν επικοινωνία με το DSN μέχρι το 2036, τονίζει επίσης ότι “μετά το 2025 δεν θα υπάρχει συλλογή επιστημονικών δεδομένων.”

See also: Η NASA έλυσε το μυστήριο των περίεργων μεταδόσεων δεδομένων του Voyager 1

Το διαστημόπλοιο μπορεί να μας παρέχει πληροφορίες για το διάστημα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Έτσι, είναι λογικό οι scientists να μην θέλουν να σπαταλήσουν ούτε μία μέρα για να λάβουν δεδομένα πίσω στη Γη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS