HomeHow ToΤι θα απογίνουν οι online λογαριασμοί μας όταν πεθάνουμε;

Τι θα απογίνουν οι online λογαριασμοί μας όταν πεθάνουμε;

Η αλήθεια είναι ότι όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή (και εδώ ζητάμε συγνώμη για το τόσο ευχάριστο θέμα που θα αναλύσουμε). Επίσης, είναι αλήθεια ότι θα αφήσουμε πίσω μας αγαπημένα πρόσωπα στα οποία θα θέλαμε να δώσουμε ότι προσωπικό έχουμε για να μας θυμίζει. Πέρα από τα υλικά και την αγάπη που σίγουρα θα αφήσουμε πίσω, έχετε σκεφτεί τι γίνεται με την ψηφιακή σας ζωή; Οι online λογαριασμοί τι θα απογίνουν; Πως μπορείτε να κάνετε μια “διαθήκη”;

πεθάνουμε

Πλέον η ψηφιακή ασφάλεια έχει αναβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό που ένας απλός χρήστης δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει πρόσβαση σε κάτι προσωπικό σας… εκτός αν όντως δεν θέλετε.

Ας δούμε λοιπόν μερικά  βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε πως σε μια κρίσιμη ώρα (εντάξει δεν εννοούμε απαραίτητα τον θάνατο) θα μπορεί ένα αγαπημένο σας άτομο να αποκτήσει πρόσβαση στις συσκευές και τους λογαριασμούς σας χωρίς την δική σας παρουσία.

online λογαριασμοί

Αρχικά, δημιουργήστε ένα αρχείο που θα περιέχει βασικές πληροφορίες για εσάς. Τι εννοούμε;

Ο σκοπός αυτού του εγγράφου είναι να ενημερώσετε τους αγαπημένους σας από πού θα βρουν πληροφορίες για την ψηφιακή σας ζωή. Είναι σημαντικό αυτό το έγγραφο να μην περιέχει κωδικούς πρόσβασης! Χωρίς κωδικούς πρόσβασης, αν κάποιος αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στο έγγραφο, θα μπορεί να ξέρει πού βρίσκονται τα στοιχεία σας, αλλά δεν θα μπορεί να κλέψει τους κωδικούς. Προφανώς, ακόμα και χωρίς κωδικούς πρόσβασης, αυτό εξακολουθεί να αποτελεί ευαίσθητες πληροφορίες, οπότε θα πρέπει να διατηρείτε το έγγραφο ασφαλές. Μια καλή λύση είναι να το αποθηκεύσετε στο DropBox ή σε άλλο αποθηκευτικό χώρο στο cloud που θα προστατεύετε με password.

Στη συνέχεια, ενημερώστε τους αγαπημένους σας που μπορούν να βρουν το αρχείο σε μια ώρα έκτακτης ανάγκης.

Τι μπορεί να περιέχει το αρχείο;

  1. Που βρίσκετε η διαθήκη σας
  2. Κατάλογο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπου έχετε λογαριασμούς
  3. Ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής, σπιτιού, αυτοκινήτου κλπ.
  4. Λίστα με τις cloud υπηρεσίες που αποθηκεύετε τα δεδομένα σας
  5. Πληροφορίες για τις συσκευές σας όπως ποιοι από τους υπολογιστές σας διαθέτουν σκληρούς δίσκους με χρήσιμα data; Ποιοι προστατεύονται με κωδικούς πρόσβασης και πού μπορούν να τους βρουν; Πού αποθηκεύονται τα backups;

online λογαριασμοί πεθάνουμε

Ενοποιήστε όλες τις μυστικές σημειώσεις σας στο LastPass (ή σε κάποιο άλλο password manager).

Δημιουργήστε έναν master password για το password manager και αποθηκεύστε τον σε ένα ασφαλές μέρος.

Μια καλή και ισχυρή επιλογή για τον master password είναι μια μεγάλη και αξέχαστη φράση την οποία θα αποκαλύψετε στο κοντινό σας άτομο.

Επιπρόσθετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Inactive Account χαρακτηριστικό που προσφέρει η Google το οποίο θα σας βοηθήσει να περάσετε το λογαριασμό σας σε κάποιον άλλον μετά το θάνατό σας. The Facebook έχει κάτι παρόμοιο με το LastPass. Είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε και να το χρησιμοποιήσετε.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε λίγο και να σας δώσαμε μερικές ιδέες πως να μοιράζεστε τα δεδομένα σας με τα αγαπημένα σας άτομα με ασφάλεια… Έκτος αν οι online λογαριασμοί θέλετε να μείνουν για πάντα κρυφοί.

spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS