ΑρχικήsecurityHackers εισέβαλλαν στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των Η.Π.Α

Hackers εισέβαλλαν στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των Η.Π.Α

Hackers attacked NOAA
ΝΟΑΑ

Το δίκτυο υπολογιστών της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA)  παραβιάστηκε  από hackers που πιστεύεται ότι είναι από την Κίνα. Η επίθεση δεν αποκαλύφθηκε  αμέσως από τη NOAA, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που επιβλέπει την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Τα συμβάντα που σχετίζονται με θέματα ασφαλείας πρέπει να αναφερθούν το πολύ σε δύο ημέρες μετά την εμφάνισή τους, σύμφωνα με την πολιτική του οργανισμού.

Hackers από τη Κίνα.

Η επιβεβαίωση του περιστατικού ήρθε την περασμένη Τετάρτη όπου σε δήλωσή του, ο Scot Smullen, εκπρόσωπος από το NOAA, είπε ότι τέσσερις ιστοσελίδες είχαν παραβιαστεί. Η προέλευση των συνδέσεων φαίνεται να είναι από τη Κίνα, αλλά δε μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο με σιγουριά, αφού οι συνδέσεις αλλάζουν

Μια επίθεση στα συστήματα του NOAA είναι εξαιρετικά σοβαρή, καθώς ο οργανισμός λειτουργεί ένα δίκτυο δορυφόρων που παρέχουν πληροφορίες για τον καιρό,  όχι μόνο στο ευρύ κοινό, αλλά στις αεροπορικές εταιρείες καθώς και σε στρατιωτικούς μετεωρολόγους.

Ο οργανισμός έκανε αμέσως συντήρηση στο δίκτυο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες  για το συμβάν.

Σύμφωνα με μια έκθεση που βγήκε το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρθηκε ότι το επίπεδο ασφαλείας στους υπολογιστές του οργανισμού ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Σε πολλές περιπτώσεις στους υπολογιστές βρέθηκε ενεργή η επιλογή autorun των Windows, που θα επέτρεπε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα να τρέξει ακόμη και μέσα από ένα usb.

Από την τελευταία επίθεση ο NOAA, έθεσε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης IT Security, που είναι υποχρεωτικό να το παρακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, κάθε χρόνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS