ΑρχικήsecurityΤο FBI έκλεισε το Silk Road 2 - Συνελήφθη ο διαχειριστής

Το FBI έκλεισε το Silk Road 2 – Συνελήφθη ο διαχειριστής

Silk Road 2, ήταν ο αντικαταστάτης της περιβόητης on-line ναρκο-αγοράς που έκλεισε τον Οκτώβριο του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες από το TheVerge, το FBI, και το Αμερικάνικο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας κατάφεραν να κλείσουν το Silk Road 2. Η κρυφή ιστοσελίδα και το forum της, σταμάτησε να λειτουργεί, και πλέον εμφανίζεται μια σελίδα με το σήμα του FBI.

silk-road-2
Σε μια δημόσια δήλωση, το FBI ανέφερε ότι έχει συλληφθεί ο διαχειριστής Blake Benthall («Defcon») στην Καλιφόρνια την Τετάρτη. Ο 26χρονος Benthall φέρεται να είχε τον «ελέγχο και την εποπτεία εποπτεύεται όλων των υπηρεσιών του Silk Road 2 από το Δεκέμβριο του 2013, ένα μήνα από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί η ιστοσελίδα. Κατηγορείται για συνωμοσία, διακίνηση ναρκωτικών, διάπραξη ηλεκτρονικής πειρατείας,για πλαστά έγγραφα ταυτότητας, και ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το FBI, το Silk Road 2 είχε περίπου 150.000 ενεργούς χρήστες και πραγματοποιούσε πωλήσεις 8.000.000 δολαρίων το μήνα, όπως το Σεπτέμβρη του 2014. Το κλείσιμο της ιστοσελίδας κατέστη δυνατή όταν κατάφερε να διεισδύσει ένας μυστικός πράκτορας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διοικητικές λειτουργίες. Επικοινωνούσαν τακτικά με τον Benthall που είχε κρδίσει την εμπιστοσύνη του. Εάν καταδικαστεί, ο Benthall αντιμετωπίζει έως και ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: secnews.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS