ΑρχικήinetΗ Facebook ξεκινά πρόγραμμα παροχής Internet μέσω drones

Η Facebook ξεκινά πρόγραμμα παροχής Internet μέσω drones

facebook-drones-578-80

Το παράδειγμα της Google φαίνεται ότι ακολουθεί η Facebook, κάνοντας ενέργειες για παροχή πρόσβασης στο Internet σε περιοχές με ελλιπείς υποδομές.

Για να το πετύχει αυτό η Facebook, θα χρησιμοποιήσει drones, αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που στην περίπτωση αυτή θα έχουν το μέγεθος ενός Boeing 747 και θα πετούν από 18 έως 27 χιλιόμετρα (60 χιλιάδες και 90 χιλιάδες πόδια αντιστοίχως) ύψος.

Επίσης, η Facebook έχει δημιουργήσει το Connectivity Lab που μαζί με το νέο εγχείρημα του Mark Zuckerberg, το internet.org, θα είναι υπεύθυνα για το όλο εγχείρημα.

Ο τρόπος λειτουργίας του εγχειρήματος είναι αρκετά απλός, το Connectivity Lab θα «παράγει» τεχνολογία που θα εφαρμόζεται σε drones και θα προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω του internet.org.

Επειδή στόχος της Facebook είναι να πετούν τα drones αδιάκοπα για μήνες, θα ενσωματωθούν τεχνολογίες αιχμής από τους τομείς της ηλιακής ενέργειας και των μπαταριών, ενώ ένας χειριστής θα μπορεί να ελέγχει από 10 έως 100 drones.

Η Google με την εξαγορά της Titan Aerospace έχει ήδη ξεκινήσει ένα ανάλογο πρόγραμμα παροχής σύνδεσης στο Internet, ενώ το προηγούμενο εγχείρημα με τα αερόστατα, έχει εγκαταλειφθεί, ενώ πιο φιλόδοξο είναι το σχέδιο της Google για παροχή Internet μέσω δορυφόρων.

facebook-connectivity-lab

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS