ΑρχικήsecurityΈρευνα της Gartner επισημαίνει τους κινδύνους από την εφαρμογή της τάσης BYOD...

Έρευνα της Gartner επισημαίνει τους κινδύνους από την εφαρμογή της τάσης BYOD σε αμερικανικές επιχειρήσεις

A-Quarter-of-US-Business-Users-Experienced-a-Security-Issue-on-Their-Private-Devices-in-2013

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Gartner κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013 παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά την τάση BYOD (Βring-your-own-device) και πώς αυτή επηρεάζει την ασφάλεια των οργανισμών.

Η τάση “Βring Υour Οwn Device” (φέρε τη δική σου συσκευή) έχει ξεκινήσει να γίνεται ευρέως αποδεκτή, καθώς όλο και περισσότεροι οργανισμοί επιτρέπουν στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους φορητές συσκευές για επαγγελματικούς λόγους, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή και με οποιαδήποτε συσκευή.

Η έκθεση ωστόσο δείχνει ότι οι αμερικανοί χρήστες δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για τους κινδύνους της ασφάλειας που συνδέονται με το BYOD.

Από τους 1.000 συνολικά ερωτηθέντες, το ένα τέταρτο παραδέχθηκε ότι αντιμετώπισε ζητήματα ασφάλειας κατά τη χρήση των προσωπικών του συσκευών, κατά το 2013. Ωστόσο, μόνο το 27% των εργαζομένων ανέφερε το περιστατικό στον εργοδότη του.

Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων παραδέχθηκε τη χρήση προσωπικών συσκευών με σκοπό την εργασία για τουλάχιστον μία ώρα κάθε ημέρα. Μόνο το 20 % από αυτούς που χρησιμοποιούν τα προσωπικά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές και τα tablets τους για να έχουν πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα, προστατεύουν τις συσκευές τους με το firewall του οργανισμού τους.

“Ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα αλλά και τη διάρκεια της, οποιαδήποτε εργασία σε ιδιωτική συσκευή φέρει εγγενώς την απειλή της παραβίασης της ασφάλειας. Αυτό κάνει τις εταιρείες IT να αναζητούν τις κατάλληλες λύσεις για να εξισορροπήσουν την προστασία, τη διαχείριση και την ευελιξία των χρηστών” αναφέρει ο Meike Escherich, κύριος αναλυτής της Gartner.

“Οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν βοήθεια από τους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να αξιολογήσουν και να εφαρμόσουν τις απαραίητες πολιτικές και διαδικασίες ασφάλειας, για τη συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων, αλλά και για την προμήθεια και εγκατάσταση λύσεων για την ασφάλεια, την κρυπτογράφηση και διαχείριση των mobile συσκευών.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS