ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking στο Forbes απο τους Syrian Electronic Army

Επίθεση hacking στο Forbes απο τους Syrian Electronic Army

Forbes-Hacked-Syrian-Electronic-ArmyΤο Forbes είναι το τελευταίο θύμα σε μια μακρά σειρά επιθέσεων υψηλού προφίλ από τους Syrian Electronic Army (SEA), υπενθυμίζοντας έτσι στη διεθνή κοινότητα ότι ο κυβερνοπόλεμος καλά κρατεί.

Η ομάδα ανέλαβε επίσης την ευθύνη για επίθεση hacking σε πολλαπλές ιστοσελίδες του Forbes και σε τρεις λογαριασμούς Twitter που σχετίζονται με την ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τα screenshots που αναρτήθηκαν από την ομάδα, φαίνεται ότι οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης WordPress της ιστοσελίδας Forbes και επεξεργάστηκαν πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα από τους συγγραφείς του Forbes Travis Bradberry, Matthew Herper, Andy Greenberg, John Dobosz, Steve Forbes και έβαλαν τον τίτλο «Hacked by Συρίας Electronic Army».

Forbes-Hacked-Syrian-Electronic-Army

Οι hackers έγραψαν, «ο Syrian Electronic Army ήταν εδώ» στους παραβιασμένους λογαριασμούς Twitter, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών του Alex Knapp @TheAlexKnapp και της Samantha Sharf @Samsharf, καθώς και του λογαριασμού @ForbesTech.

Η συριακή ομάδα Syrian Electronic Army είναι γνωστή για τις επιθέσεις hacking σε Δυτικά μέσα ενημέρωσης. Έχουν στοχεύσει στο παρελθόν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, όπως οι New York Times, η Washington Post, η Financial Times, The Guardian και το Twitter.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS