ΑρχικήinetΔολοπλοκίες, εκβιασμοί και υποκλοπές για ένα λογαριασμό στο Twitter

Δολοπλοκίες, εκβιασμοί και υποκλοπές για ένα λογαριασμό στο Twitter

342962F3B61E4B36FD9BF6D1C93CF6B1

Χάκερ κατάφερε να κλέψει σπάνιο username στο κοινωνικό δίκτυο

Η κατοχή ενός σπάνιου ονόματος στο Twitter, φαίνεται πως μπορεί να βάλει τον κάτοχο στο στόχαστρο χάκερ, όπως έδειξε ένα πρόσφατο περιστατικό.

Ο Naoki Hiroshima, προγραμματιστής από την Καλιφόρνια κατείχε το λογαριασμό «@N» από το 2007. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, ο λογαριασμός εκλάπη από χάκερ!

Ο ίδιος έγραψε στο blog του ότι του είχαν προσφερθεί 50.000 δολάρια προκειμένου να πουλήσει το λογαριασμό του και πως στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει ξανά να τον κλέψουν.

Αυτή τη φορά ωστόσο, κάποιος κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμό που διατηρεί στο GoDaddy και άλλαξε τις ρυθμίσεις λογαριασμού στο προσωπικό του email.

Κατόπιν ο χάκερ ενημέρωσε τον Hiroshima μέσω email ότι κατάφερε να παραβιάσει το λογαριασμό στο GoDaddy, μαθαίνοντας τα 4 τελευταία ψηφία του αριθμού της πιστωτικής του κάρτας. Ισχυρίστηκε ότι το έκανε, επικοινωνώντας με το PayPal, όπου επίσης ο Hiroshima διατηρεί λογαριασμό. Έπειτα, χρησιμοποίησε, όπως ο ίδιος περιέγραψε «μερικές απλές τακτικές για να αποκτήσει τα τελευταία ψηφία της κάρτας».

Το PayPal από τη μεριά του αρνήθηκε ότι αποκάλυψε στοιχεία του Hiroshima. Ωστόσο, το GoDaddy σε δήλωσή του στο site TechCrunch παραδέχτηκε ότι ένας υπάλληλος ξεγελάστηκε και αποκάλυψε προσωπικά δεδομένα για πρόσβαση στο λογαριασμό τού Hiroshima.

Τελικά, ο άτυχος άντρας αναγκάστηκε να παραχωρήσει το λογαριασμό «@N», καθώς ο χάκερ τον εκβίασε πως θα αντιμετωπίσει προβλήματα με δεδομένα και websites που διατηρεί.

«Άλλαξα το username @N σε @N_is_stolen για πρώτη φορά από την εγγραφή μου στις αρχές του 2007. Έτσι ο χάκερ απέκτησε τον έλεγχο του λογαριασμού «@N» και ο Hiroshima κατόρθωσε να αποκτήσει πρόσβαση ξανά στο λογαριασμό GoDaddy», έγραψε.

Όσο για το Twitter, δεν έχει ακόμη επιστρέψει το λογαριασμό στο Hiroshima, αλλά εξήγησε πως «ερευνά την αναφορά».

 

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS