ΑρχικήinetΗ Microsoft επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν πού να είναι αποθηκευμένα τα...

Η Microsoft επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν πού να είναι αποθηκευμένα τα δεδομένα τους, μετά το σκάνδαλο με την NSA

NSA-Microsoft

Η Microsoft κάνει το βήμα που άλλες εταιρείες τεχνολογίας φαίνεται να διστάζουν. Η εταιρεία αποφάσισε να μετακινήσει τα δεδομένα που ανήκουν σε αλλοδαπούς πελάτες της σε διακομιστές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, μετά από το σκάνδαλο της NSA. Ο Brad Smith, γενικός σύμβουλος της Microsoft, λέει ότι αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από τα αρχεία του Edward Snowden σχετικά με τις πρακτικές επιτήρησης της NSA.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν εάν τα δεδομένα τους υπόκειται στους νόμους και στην πρόσβαση των κυβερνήσεων κάποιας άλλης χώρας και θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν συνειδητά, που αυτά θα βρίσκονται»

δήλωσε ο Smith στους Financial Times.

[wdca_ad id=”73088″ ]

Επιπλέον, οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από μια ποικιλία από τα υπάρχοντα κέντρα δεδομένων της Microsoft σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα, από μια εταιρεία τόσο μεγάλη όσο η Microsoft, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το σημερινό διεθνές πλαίσιο. Πολίτες από όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με την έλλειψη σεβασμού των Ηνωμένων Πολιτειών προς το δικαίωμά τους στην ιδιωτική ζωή, διεθνείς επιτροπές έχουν αρχίσει να αναλύουν τις ζημιές στο Διαδίκτυο και οι ηγέτες του κόσμου έχουν επικρίνει τις ΗΠΑ για κατασκοπεία εναντίον τους.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στην NSA, τις οποίες ο πρόεδρος παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα. Οι μεταρρυθμίσεις, όμως, δεν θα αλλάξουν τα πράγματα και ιδιαίτερα.

Ας ελπίσουμε ότι το παράδειγμα της Microsoft θα το ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως ίσως η Google, η Facebook κλπ, οι οποίες έτσι κι αλλιώς έχουν επικρίνει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι έχει αφήσει την NSA να κατασκοπεύει όλον το κόσμο.
Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS