ΑρχικήinetΟι 3D εκτυπωτές θα ξεκινήσουν να παράγουν ανθρώπινες καρδιές, μέσα σε 10...

Οι 3D εκτυπωτές θα ξεκινήσουν να παράγουν ανθρώπινες καρδιές, μέσα σε 10 χρόνια

3D-PrintersΒιοτεχνικοί από το Καρδιαγγειακό Ινστιτούτο Καινοτομίας (CII), στο Λούισβιλ – Κεντάκι, υποστηρίζουν ότι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν εκτυπωτές 3D, για την κατασκευή πλήρως λειτουργικής ανθρώπινης καρδιάς, εντός της δεκαετίας.

Πολλές ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο εργάζονται ήδη για την ανάπτυξη της βιοϊατρικής τεχνολογίας 3D εκτύπωσης, είτε για την ανθρώπινη καρδιά ή για άλλα όργανα, όπως οι πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά και ούτω καθεξής.

Σε αυτό το σημείο, οι τεχνητές ανθρώπινες καρδιές μπορούν να κατασκευαστούν μόνο σε βιοαντιδραστήρες, τοποθετώντας τα βλαστικά κύτταρα του ασθενούς σε μια καρδιά-ικρίωμα, «καθαρή» από τα παλιά κύτταρα της. Ωστόσο, οι ερευνητές του CII θέλουν να είναι σε θέση να παράγουν όργανα, που είναι απολύτως ικανά να αντικαταστήσουν εκείνα του ασθενή, χωρίς το φόβο απόρριψης του οργάνου.

Ο διευθυντής του CCI, Δρ Stuart Williams πιστεύει ότι το Ινστιτούτο είναι μόλις 10 χρόνια μακριά από την τελειοποίηση αυτής της νέας τεχνολογίας. Η ομάδα του, άλλα και άλλες ομάδες, λαμβάνουν ήδη σημαντική στήριξη, αφού όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι μια τέτοια ανακάλυψη.

«Η Αμερική έστειλε έναν άνθρωπο στο φεγγάρι μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία. Είπα μια ολόκληρη δεκαετία για να παρέχω κάποια περιθώρια» δήλωσε ο Williams. Οι καρδιακές παθήσεις είναι σήμερα η νούμερο ένα αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έρευνες.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS