ΑρχικήsecurityΗ Google προσφέρει ανταμοιβή για επιδιορθώσεις σφαλμάτων στο Android

Η Google προσφέρει ανταμοιβή για επιδιορθώσεις σφαλμάτων στο Android

bobafettmain2-270x167Η Google ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος Patch Rewards Programme, που ξεκίνησε πρόσφατα, για να συμπεριλάβει περισσότερα είδη λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των Android.

Ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και το πρόγραμμα προσφέρει οφέλη για τους προγραμματιστές λογισμικού, οι οποίοι δεν βρίσκουν μόνο τα τρωτά σημεία του λογισμικού ανοικτού κώδικα, αλλά σχεδιάζουν και τις επιδιορθώσεις για τις μελλοντικές εκδόσεις.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Michal Zalewski της ομάδας ασφαλείας της Google, στο Blog Google’s Internet Security. Τώρα το κυνήγι των σφαλμάτων αφορά τον κώδικα που σχετίζεται με το Android και το Android Open Source Project, το Apache httpd, το lighttpd, το nginx, το Sendmail, το Postfix, το Exim, το Dovecot, το OpenVPN, το University of Delaware NTPD, το Mozilla NSS, το libxml2, το GCC, το binutils και το llvm.

Οι ανταμοιβές μπορεί να κυμαίνονται από $500 έως $3.133,70, με βάση απόφαση που ελήφθη από μια ομάδα της Google developeres, ωστόσο, μπορεί να προσφέρουν και υψηλότερες αμοιβές για ιδιαίτερα σημαντικά έργα, ή να το διαιρέσουν μεταξύ των προγραμματιστών που εργάζονται σε ένα συγκεκριμένο έργο.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια φιλανθρωπική χειρονομία από την πλευρά της Google, η πιθανή εξοικονόμηση κόστους για το γίγαντα του Διαδικτύου είναι τεράστια, με το προσωπικό ελεύθερο να εργαστεί σε άλλα έργα από το να δαπανά χρόνο στην επιδιόρθωση προβλημάτων που προκύπτουν στον κώδικα που είναι ζωτικής σημασίας για τα συστήματα της Google.

Αυτό δεν σημαίνει , ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι μια μεγάλη ευκαιρία και η Google μπορεί να ελπίζει ότι θα ωθήσει τους προγραμματιστές λογισμικού για να βοηθήσουν να γίνει το Διαδίκτυο πιο ασφαλές μέρος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS