Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Το HTTP Error Code 451 εγκρίθηκε για χρήση σε λογοκριμένες ιστοσελίδες

Η Internet Engineering Steering Group (IESG) ενέκρινε τη χρήση ενός ειδικού κωδικού σφάλματος HTTP σε ιστοσελίδες που έχουν κατέβει κατ’ εντολή της τοπικής κυβέρνησης, με δικαστική απόφαση, λόγω νομικών δικαιωμάτων (Copyright) ή για άλλον νομικό λόγο.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ειδικού μηνύματος σφάλματος του διακομιστή για λογοκριμένο περιεχόμενο προήλθε από τον Tim Bray, έναν από τους συν-δημιουργούς της XML. Ο κύριος Bray υπέβαλε ένα σχέδιο για έναν νέο κωδικό σφάλματος στην Engineering Task Force στο Internet (IETF) HTTP Working Group, τον Αύγουστο του 2013, από της οποίας την ηγεσία, την IESG, εγκρίθηκε χθες.

Το HTTP Error Code 451 εγκρίθηκε για χρήση σε λογοκριμένες ιστοσελίδες

Ο αριθμός του κωδικού σφάλματος, το 451, προέρχεται από το βιβλίο του Ray Bradbury του » Fahrenheit 451″, ένα μυθιστόρημα που περιγράφει ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι αρχές έχουν κάψει τα βιβλία για την πρόληψη και την καταστολή τυχόν αντίθετων ιδεών. Το 451 είναι επίσης η θερμοκρασία, στην κλίμακα Fahrenheit, κατά την οποία το χαρτί αναφλέγεται.

«Αρχικά, εγώ και κάποιοι άλλοι κάναμε πίσω. […] Ενώ το 451 πληρούσε τις προϋποθέσεις για νέους κωδικούς κατάστασης (όπως μπορεί να εφαρμοστεί δυνητικά σε όλους τους πόρους), δεν υπήρχε προφανής τρόπος για να το χρησιμοποιήσουν οι μηχανές «, δήλωσε ο Mark Nottingham, πρόεδρος του IETF HTTP Working Group και μέλος του W3C TAG, περιγράφοντας μερικά από τα αρχικά μειονεκτήματα της υιοθέτησης του σφάλματος 451.»

Αυτό που έκανε τους IETF και IESG να αλλάξουν τη γνώμη τους ήταν η έγκαιρη και πειραματική έκδοση του κώδικα κατάστασης όπως ήταν, στις πρώτες φάσεις του. Ο μεγάλος αριθμός των ιστοτόπων που δείχνει το σφάλμα 451 έπεισε τον IESG ότι αυτός ο κωδικός χρειαζόταν.

Επί του παρόντος, ο κωδικός σφάλματος 451 έχει εγκριθεί μόνο και θα περάσει κάποιος καιρός πριν φτάσει σε επίπεδο εφαρμογής ως RFC.

Το μειονέκτημα της όλης κατάστασης είναι ότι οι κυβερνήσεις, όπως ακριβώς μπορούν να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες να κατεβάσουν μια ιστοσελίδα, μπορούν επίσης να απαγορεύσουν τη χρήση του κωδικού 451, έτσι ώστε να μπορούν να κρύψουν αυτό που κάνουν.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *