ΑρχικήinetTips για να χρησιμοποιείς την τεχνολογία με πιο έξυπνο τρόπο!

Tips για να χρησιμοποιείς την τεχνολογία με πιο έξυπνο τρόπο!

Η τεχνολογία είναι παντού γύρω μας, από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι τη στιγμή που κοιμόμαστε και το να είμαστε στη θέση να την ελέγξουμε δεν ήταν ποτέ πιο χρήσιμο, γι’ αυτό είμαστε εδώ να σας προσφέρουμε 7 χρήσιμα tips να το κάνετε!

τεχνολογία τεχνολογία

Δε χρειάζεσαι κάποιο ιδιαίτερο μάθημα ή πολύ χρόνο, χρειάζεσαι μόνο 5 λεπτά! Ξεκίνησε να χρησιμοποιείς την τεχνολογία με πιο έξυπνο τρόπο και οι συσκευές και οι αγαπημένες σου εφαρμογές θα σου προσφέρουν περισσότερα

 

1.      Απενεργοποίησε τις συσκευές σου ενώ τις φορτίζεις

Χωρίς αμφιβολία πολλές φορές θέλετε να φορτίσετε το κινητό σας πολύ γρήγορα γιατί το χρειάζεστε αμέσως, Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να επιταχύνετε τη διαδικασία: απενεργοποιήστε τη συσκευή σας! Μπορεί να μην ελέγξετε το Facebook για λίγη ώρα αλλά το αξίζει.

2.      Εγγραφείτε στο IFTTT

Αν δεν έχετε ακούσει το IFTTT (If This Then That), δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό αμέσως σε λιγότερο από 5 λεπτά. Η υπηρεσία συνδυάζει με έξυπνο τρόπο ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών, υπηρεσιών και πλατφόρμων

Μπορείτε να αλλάξετε συγχρόνως την προφίλ εικόνα σας και στο Facebook και στο Twitter, να αποθηκεύετε τα likes σας από το Instagram στο Dropbox, να λαμβάνετε μια γραπτή ειδοποίηση αν αύριο χιονίσει και άλλα πάρα πολλά.

3.      Επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις σε κάποιες συσκευές

Θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας αργά η γρήγορα και η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε , απλά ανατρέξτε στις οδηγίες της κάθε συσκευής.

Η διαδικασία καθαρίζει τα κατεστραμμένα δεδομένα, διώχνει τους περισσότερους ιούς, επαναφέρει τις εφαρμογές που δε λειτουργούν σωστά κι επαναφέρουν την απόδοση των συσκευών σας πίσω στην κανονική τους κατάσταση. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει κάπου τις εφαρμογές, τα δεδομένα και τα σημαντικά αρχεία σας πριν ξεκινήσετε.

4.      Μάθετε κάποιες συντομεύσεις πληκτρολογίου

Δεν έχει σημασία ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε πιο πολύ. Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου θα σας βοηθήσουν να τελειώσετε τις εργασίες σας σε χρόνο ρεκόρ. Κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρείτε τις συντομεύσεις που είναι διαθέσιμες στα προγράμματα που χρησιμοποιείτε. Ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες συντομεύσεις είναι το Ctrl+C που κάνει αντιγραφή, το Ctrl+F που βρίσκει κάτι και το spacebar που συνήθως χρησιμεύει ως play και pause στην αναπαραγωγή πολυμέσων. Δείτε τι άλλο μπορείτε να βρείτε για να κάνετε τη ζωή σας εύκολη!

5.      Ανακύκλωσε τις παλιές σου συσκευές

Μην πετάτε τις παλιές σας συσκευές γιατί μπορεί να είναι ακόμα χρήσιμες. Ακόμα κι ένα παλιό και πολύ αργό tablet μπορεί να χρησιμεύσει ως Ε-reader με την κατάλληλη εφαρμογή ενώ με ένα παλιό smartphone μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα παρακολούθησης για το σπίτι σας.

6.      Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για τα πάντα

Η δημιουργία ενός εφεδρικού συστήματος δεν παίρνει τόσο χρόνο όσο πιστεύετε και μπορεί να σώσει τη ψηφιακή ζωή σας αν συμβεί κάτι με τις συσκευές σας. Το πώς θα επιλέξετε να το κάνετε είναι στο χέρι σας γιατί υπάρχουν διάφοροι τρόποι.

7.      Κάντε ένα διάλειμμα από την τεχνολογία

Οι ζωές μας πλέον κυριαρχούνται από τη σύγχρονη τεχνολογία και γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποσυνδέεστε μια στο τόσο. Να κάνετε μια βόλτα, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κάνετε μια συνομιλία με κάποιον από κοντά και όχι μέσω του Facebook ή του smartphone σας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε υπάρχουν και εργαλεία που σας βοηθάνε να το κάνετε αυτό, για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε την flight mode λειτουργία στο κινητό σας που μπλοκάρει όλες τις επικοινωνίες για ένα χρονικό διάστημα και θα δείτε ότι μπορείτε να ζήσετε και χωρίς τεχνολογία έστω για λίγο!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS