ΑρχικήinetInstant messenger από το Tor για ...ανώνυμο chat

Instant messenger από το Tor για …ανώνυμο chat

Tor

Το Tor ανακοίνωσε μόλις την κυκλοφορία της beta έκδοσης του Tor Messenger, ενός chat client που βασίζεται στο δίκτυο Tor και υπόσχεται ανώνυμο και μη καταγραφόμενο chat.

Η ομάδα του Tοr εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό πάνω στην συγκεκριμένη εφαρμογή, έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τρεις πειραματικές εκδόσεις του client για εσωτερικές δοκιμές.

 

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την πρώτη έκδοση beta του Tor Messenger.

Ο ΙΜ client του Tοr δεν δημιουργήθηκε από το μηδέν αλλά βασίζεται στον Instantbird client της Mozilla, ο οποίος έχει χτιστεί σε XUL – τεχνολογία που ενσωματώνεται επίσης στον Firefox.

Η νέα beta έκδοση του messenger επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάζουν μηνύματα με ασφάλεια στο διαδίκτυο, δρομολογώντας όλο το traffic μέσω του δικτύου Tοr.

Ο client φέρει προς το παρόν υποστήριξη για OTR (Οff-Τhe-Record) μηνύματα, πολυγλωσσικό περιβάλλον, και υποστήριξη για Jabber (XMPP), IRC, Google Talk, Facebook Chat, Twitter και Yahoo.

messeng

Παρότι ο νέος client βασίζεται σε Tοr επιτρέποντας την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω ανώνυμων Internet relays και συγκαλύπτοντας τη θέση των ατόμων που συμμετέχουν στο chat, υπάρχουν κάποια σημαντικά μειονεκτήματα επίσης.

Το μεγαλύτερο από αυτά είναι το κλασικό μοντέλο επικοινωνίας client-server που επιτρέπει στους διακομιστές του Tοr Messenger να αποθηκεύουν μεταδεδομένα συνομιλιών. Προκειμένου να διασφαλιστεί πραγματική ανωνυμία, η ομάδα του Tοr συνιστά στους server admins να εφαρμόσουν λύσεις, όπως Pond ή Ricochet, για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Τα σχέδια των προγραμματιστών για τις μελλοντικές εκδόσεις του Tοr Messenger περιλαμβάνουν υποστήριξη για αυτόματες ενημερώσεις, sandboxing (για μεγαλύτερη ασφάλεια), καλύτερη υποστήριξη για τα πρωτόκολλα του Tοr, OTR για Twitter DMS, ασφαλή επικοινωνία μεταξύ πολλαπλών μελών (np1sec), και κρυπτογραφημένη μεταφορά αρχείων.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS