ΑρχικήinetΉρθε η ώρα να «πληρώσει» το Linkedin

Ήρθε η ώρα να «πληρώσει» το Linkedin

linkedin-shuts-down-products-496x480Το Linkedin, γνωστό για τη χρήση e-mail υπενθύμισης για να χρησιμοποιήσετε τις επαγγελματικές του υπηρεσίες, θα πρέπει τώρα να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό αποζημίωσης, γιατί το «παρατράβηξε».

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη από το LinkedIn, οι χρήστες ενημερώθηκαν πως είχαν επιλεγεί για έναν διακανονισμό, ύστερα από μια συλλογική αγωγή που σχετίζονταν με μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια, για τους χρήστες οι οποίοι μπορεί να είχαν επηρεαστεί από την υπηρεσία Add Connections. Η απόφαση αυτή προέρχεται από μια συλλογική αγωγή που κατατέθηκε το 2013 στην Καλιφόρνια.

Το πρόγραμμα Add Connections του LinkedIn, επέτρεπε στους χρήστες να εισάγουν προσωπικές επαφές στο σύστημα και στη συνέχεια να στέλνουν προσκλήσεις για να συνδεθούν στο LinkedIn. Ωστόσο, εάν ο παραλήπτης του email δεν αποδεχόταν την πρόσκληση μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το LinkedIn έστελνε δύο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση.

Αν είστε οπαδός του LinkedIn, αυτό ονομάζεται follow-up. Αλλά άλλοι, λιγότερο εξοικειωμένοι με την υπηρεσία, θα μπορούσαν να θεωρήσουν τέτοια μηνύματα ενοχλητικά ή spam. Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι αν ο παραλήπτης πιστεύει ότι τα ανεπιθύμητα μηνύματα έρχονται από εσάς, ένα πρόσωπο που γνωρίζει, και όχι από τρίτους.

Το πρόβλημα εδώ είναι η επιμονή του LinkedIn, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

Μέσα στο κείμενο των email υπενθύμισης, υπάρχει ένας μοναδικός αριθμός ταυτοποίησης, που αφορά την υπηρεσία Add Connections και με βάση αυτόν μπορούν οι χρήστες να ζητήσουν το μερίδιο της αποζημίωσης που τους αναλογεί.

Αν και το LinkedIn προχωρά με τη μαζική πληρωμή για την αντιμετώπιση των νομικών υποθέσεων σχετικά με την κατάχρηση υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η εταιρεία δεν έχει άμεσα παραδεχτεί ότι έκανε κάτι λάθος, και ούτε πρόκειται…πιθανότατα.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS