ΑρχικήsecurityMalvertising απατεώνες εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης Google

Malvertising απατεώνες εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης Google

Οι malvertisers παραμονεύουν στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και για μια στιγμή, είχαν τις δύο πρώτες θέσεις διαφήμισης, όταν μια αναζήτηση για το YouTube καταχωρήθηκε.
«Οι Cybercrooks το έκαναν να φαίνεται πολύ πραγματικό, με τον υποτιθέμενο προορισμό URL στην πραγματικότητα είναι η πραγματική ιστοσελίδα του YouTube, και παρέχοντας προεπισκόπηση σε ένα κανάλι στο YouTube, όταν έκανες hover πάνω από ένα link με το ποντίκι σου, κάνοντας έτσι εφικτό να ξεγελάσουν ακόμα και χρήστες με πολύ καλή γνώση πάνω στην ασφάλεια», εξήγησε ο Jerome Segura, ερευνητής στο Malwarebytes Lab.

Malvertising απατεώνες εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης Google
Ουσιαστικά, οι απατεώνες προσκολλήθηκαν στη λέξη κλειδί “YouTube” για να εμφανίσουν τις διαφημίσεις τους στο πάνω μέρος, πριν από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.
Όταν τα θύματα έκαναν κλικ σε αυτά τα συγκεκριμένα links, κατευθύνονταν σε έναν ιστότοπο που έδειχνε έναν αριθμό τηλεφώνου “γραμμής βοήθειας” για να τον καλέσουν, ως μέρος μια απάτης με βάση την τεχνική υποστήριξη. « Ήταν, πολύ πιθανόν, η πρώτη τεκμηριωμένη απάτη BSOD με βάση την τεχνική υποστήριξη, που συνδύασε την Google AdWords, τη μεγαλύτερη online υπηρεσία διαφήμισης της τεχνολογίας», δήλωσε ο Segura.
Τα θύματα που κατέληξαν να καλέσουν τον αριθμό για την ψεύτικη υποστήριξη θα μπορούσαν να είχαν εξαπατηθεί από $ 200 έως $ 600 για περιττά πακέτα στήριξης. Οι εγκληματίες συχνά διαπράττουν κλοπή ταυτότητας και επιπλέον προσπαθούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων.
«Πολλές φορές αυτοί οι απατεώνες-διαφημιστές θα κάνουν κατάχρηση των νόμιμων εμπορικών σημάτων για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους και να παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό των εταιρειών αυτών», δήλωσε ο Segura. «Πέρα από τους νόμους για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, υπάρχει και η σχεδόν πάντα παρούσα κοινωνική πτυχή του social engineering που ακολουθεί, για να εξαπατήσει ανθρώπους να ξοδέψουν εκατοντάδες δολάρια για κανέναν καλό λόγο.»
Οι Malwarebytes ανέφερε την καμπάνια στη Google και οι εικονικές διαφημίσεις απομακρύνθηκαν αμέσως, αλλά είναι μια καλή υπενθύμιση για να είναι κανείς σε επαγρύπνηση, ακόμη και όταν ένας σύνδεσμος φαίνεται να είναι ο σωστός!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS