ΑρχικήinetΕξελιγμένο λογισμικό για συντομότερες πτήσεις από τη NASA

Εξελιγμένο λογισμικό για συντομότερες πτήσεις από τη NASA

Εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμου στις εμπορικές πτήσεις υπόσχεται η NASA, η οποία είναι απασχολημένη με τη δημιουργία λογισμικού και hardware ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

NASA
Η NASA έχει αναπτύξει και στοχεύει στην τελειοποίηση ενός ειδικού λογισμικού που βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ακόμη και στη μείωση του χρόνου ταξιδιού των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών. Το μόνο που χρειάζεται ένας χειριστής αεροσκάφους προκειμένου να επωφεληθεί από το προηγμένο αυτό σύστημα, είναι ένα tablet στο οποίο μπορεί να φορτωθεί το λογισμικό, χωρίς να μεταβληθεί η δομή του πληρώματος ή να δημιουργηθούν ανάγκες για τυχόν επιπλέον προσωπικό.

Ουσιαστικά, το νέο λογισμικό λειτουργεί με την ανάγνωση της τρέχουσας θέσης του αεροσκάφους σε συνδυασμό με την πορεία πτήσης του και στη συνέχεια αναζητά μια εναλλακτική διαδρομή που μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Η εφαρμογή της NASA ονομάζεται TAΡ (Traffic Aware Planner) και στηρίζεται στo σύστημα TASAR. Το λογισμικό συνδέεται με τα ηλεκτρονικά συστήματα ενός αεροπλάνου, και από εκεί συγκεντρώνει τα στοιχεία που χρειάζεται για να παρέχει μια ασφαλή και χωρίς συγκρούσεις πορεία. Για να το επιτύχει αυτό, το TAR συνδέεται με το σύστημα αυτόματης επιτήρησης-εκπομπής (ADS-B) που σαρώνει την εναέρια κυκλοφορία, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα πραγματοιηθεί σύγκρουση με άλλα αεροσκάφη.

Όντας μια αρκετά εξελιγμένη τεχνολογία για αεροσκάφη με σύνδεση στο διαδίκτυο, το TAP μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε μετεωρολογικές προβλέψεις και πληροφορίες για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να αυξηθεί η συνολική αποτελεσματικότητα της πτήσης.

Η NASA ελπίζει ότι η τεχνολογία αυτή θα φέρει επανάσταση στο σύστημα πτήσης, στη μείωση των καθυστερήσεων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, βελτιώνοντας παράλληλα την άνεση των επιβατών.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS