ΑρχικήsecurityΤο Top 5 των πιο «hackable» αυτοκινήτων

Το Top 5 των πιο «hackable» αυτοκινήτων [Infographic]

hack

Το 2014 Jeep Cherokee καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στα πέντε πιο «hackable» μοντέλα αυτοκινήτων.

Μια μελέτη από την εταιρία ψηφιακής εγκληματολογίας PT & C | LWG, αποκαλύπτει ποια είναι τα πέντε πιο «hackable» αυτοκίνητα  που κυκλοφορούν σήμερα στο δρόμο, αντιπαραθέτοντάς τα με τέσσερα ακόμη αυτοκίνητα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραβιαστούν.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από πρόσφατες ανακαλύψεις ερευνητών και white-hat hackers, η PT & C | LWG ήταν σε θέση να συγκεντρώσει το top 5 των πιο ευάλωτων αυτοκινήτων και …ιδού τα αποτελέσματα:

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Jeep Cherokee (μοντέλο 2014) ενώ ακολουθούν κατά σειρά τα: Infiniti Q50 (2014), Cadillac Escalade (2015), Toyota Prius (2014/2010) και Ford Fusion (2014).

Από την άλλη πλευρά, τα Audi A8 (2014), Dodge Viper (2014), Honda Accord (2014) και Tesla Model S αναδείχθηκαν ως τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα, καθώς όπως διαπιστώθηκε είναι λιγότερο ευπαθή έναντι επιθέσεων hacking.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη των πιο ευάλωτων οχημάτων, έπαιξε ο αριθμός των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που είναι αλληλένδετα και συνδέονται με εξωτερικούς παράγοντες, μέσω WiFi ή ραδιo-δικτύων.

Τα αυτοκίνητα που αξιολογήθηκαν ως λιγότερο «hackable» δεν διαθέτουν μόνο μικρό αριθμό υπολογιστών στα εσωτερικά τους συστήματα, αλλά οι υπολογιστές αυτοί είναι απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο και φυλάσσονται μακριά από ανοικτά σημεία που είναι εύκολο να παραβιαστούν επιτρέποντας την είσοδο, όπως θύρες USB, WiFi και συστήματα ράδιο.

Το γεγονός ότι το 2014 Jeep Cherokee αναδείχτηκε ως το πιο ευάλωτο αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάκληση περισσότερων από 1,4 εκατομμύρια αυτοκινήτων, αφότου ένας ερευνητής ασφάλειας κατάφερε να παραβιάσει τα υπολογιστικά συστήματα του Jeep Cherokee, αναλαμβάνοντας απομακρυσμένα τον πλήρη έλεγχο του ταμπλό του αυτοκινήτου, του συστήματος οδήγησης, του συστήματος πέδησης και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα πιο ευάλωτα, αλλά και τα πιο ασφαλή μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, μπορείτε να βρείτε στο Infographic που ακολουθεί:

cherokee-min

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS