ΑρχικήsecurityXerox PARC: Αυτός ο επεξεργαστής θα αυτοκαταστραφεί σε 5...4...3...2..

Xerox PARC: Αυτός ο επεξεργαστής θα αυτοκαταστραφεί σε 5…4…3…2..

Xerox PARC: Αυτός ο επεξεργαστής θα αυτοκαταστραφεί σε 5…4…3…2.. – Σας θυμίζει κάτι;

Μερικοί σίγουρα θα το βρουν καταπληκτικό, άλλοι θα το θεωρήσουν ριψοκίνδυνο, το γεγονός πως ερευνητές της Xerox PARC, δημιουργούν έναν νέο τύπο επεξεργαστή κρυπτογράφησης με το όνομα Xerox PARC processor, ο οποίος είναι ικανός να αυτοκαταστραφεί εάν του δοθεί η συγκεκριμένη εντολή.

Xerox PARC: Αυτός ο επεξεργαστής θα αυτοκαταστραφεί σε 5...4...3...2..

Ο ερευνητής έχει δημιουργήσει έναν επεξεργαστή κρυπτογράφησης υπό την σκέπη της DARPA security, ο οποίος σκοπό έχει να δημιουργήσει τρόπος διαφύλαξης άκρως απόρρητων πληροφοριών που είναι λιγότερο επιρρεπείς στο hacking εάν πέσουν σε λάθος χέρια.

“Oι εφαρμογές για τις οποίες ενδιαφερόμαστε είναι η ασφάλεια των δεδομένων και παρεμφερή πράγματα,” δήλωσε ο Gregory Whiting, senior scientist στο PARC, California. “Θέλαμε πάρα πολύ να δημιουργήσουμε ένα σύστημα πολύ γρήγορο και συμβατό με όλα τα commercial electronics.”

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε, δημιουργώντας ένα τσιπ που μπορεί να αποθηκεύσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης και να αυτοκαταστραφεί αν πέσει σε λάθος χέρια θα μπορούσε να λύσει ένα πρόβλημα που είναι τόσο παλιό όσο και η ίδια η κρυπτογράφηση, δηλαδή το πώς θα διασφαλιστεί ότι ο σωστός παραλήπτης θα διαβάσει τα μηνύματά σας, προστατεύοντας παράλληλα τα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένους αποδέκτες;

Xerox-Parc-Destroyed

Ωστόσο, οι κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούσαν  μακροπρόθεσμα να προσφέρουν μια πιθανή λύση σε αυτό , αφού η προσπάθεια να διαβασθούν τα δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ δύο κβαντικών υπολογιστών, θα αλλάξει αναπόφευκτα το data-state κι επιπλέον, θα ειδοποιούνται οι χρήστες ότι κάποιος τους κατασκοπεύει. Όσο όμως οι κβαντικοι υπολογιστές παραμένουν ένα μακρινό σενάριο, απαιτούνται άλλες πιο άμεσες λύσεις για την ασφάλεια των δεδομένων.

Έτσι, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το εξαίχουσας σημασίας ζήτημα, οι ερευνητές δημιούργησαν τον επεξεργαστή Xerox PARC.
Πολλοί άνθρωποι ωστόσο, εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με τον επεξεργαστή Xerox PARC. Οι απόψεις διίστανται, μερικοί είναι θετικά προσκείμενοι σε αυτό, ενώ δεν λείπουν και τα αρνητικά σχόλια με μια δόση φόβου και αμφιβολίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS