ΑρχικήinetiOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του! (μέρος #1)

iOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του! (μέρος #1)

iOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του!! (μέρος #1) 

iOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του! (μέρος #1)
iOS9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του!! – Ενθουσιασθείτε με τα μικρά απλά πράγματα!

Το νεότερο iOS της Apple δεν απέχει πολύ από τα προηγούμενα, και σαφώς δεν περιμένουμε κάποια δραματική αλλαγή. Αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Ωστόσο, μερικές φορές τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και την μεγαλύτερη έκπληξη δεν τα προκαλούν τόσο οι ριζικές αλλαγές, όσοι οι μικρές λεπτομέρειες, αυτές που κάνουν την καθημερινότητά μας λίγο καλύτερη. Εξάλλου οι λεπτομέρειες κάνουν τον πρωταθλητή, σωστά; Το iOS 9 έρχεται να αποδείξει ακόμη μια φορά τον κανόνα αυτό.

Όσο το iOS 9 ετοιμάζεται για την επίσημη κυκλοφορία του στις 16 Σεπτεμβρίου, θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά, μικρα και μεγάλα, που θα μπορούσαν να κάνουν τη χρήση της iOS συσκευής σας πολύ πιο εύκολη.

Περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια, ποιό είναι το δικό σας αγαπημένο χαρακτηριστικό, καθώς και ό,τι άλλο θελήσετε να παρατηρήσετε ή να προσθέσετε.

_______________________________________

1. Ολοκαίνουργιος app switcher

2

Το iOS 9 κάνει την περιήγηση στις εφαρμογές σας τόσο ρεαλιστική, σαν να ρίχνετε μια τράπουλα. Ως συνήθως, πατήστε διπλά το Home button για να ξεκινήσετε την περιήγηση στα apps σας, τα οποία θα εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

_______________________________________

2. Χρησιμοποιήστε το Mail app για εξυπνότερα caller ID

3
Το iOS 9 στηρίζεται, επίσης, στα στοιχεία από το Mail app σας για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τις επαφές σας. Αυτό είναι ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό στο Settings, αλλά αν ενεργοποιηθεί, θα λάβετε πρόταση για αυτόματη συμπλήρωση των διευθύνσεων e-mail των επαφών σας. Το iOS 9 θα προσπαθήσει και να μαντέψει έναν άγνωστο αριθμό στο call screen.

_______________________________________

3. Νέοι τρόποι για να περιηγηθείτε στις Photos σας

4

Το iOS 9 καθιστά πιο εύκολη από ποτέ την πλοήγηση στις φωτογραφίες σας καθώς και την επιλογή τους. Ανοίξτε μια φωτογραφία και θα δείτε ένα νέο scroll στο κάτω μέρος για να ζουμάρετε μπρος και πίσω σε όλες τις φωτογραφίες. Θέλετε να επιλέξετε πολλές φωτογραφίες μαζί; Δεν χρειάζεται να πατάτε πάνω σε κάθε μία ξεχωριστά. Απλά επιλέξτε μια φωτογραφία και στην συνέχεια σύρετε το δάχτυλό σας πάνω από τις υπόλοιπες φωτογραφίες που θέλετε να επιλέξετε.

_______________________________________

4. Βάλτε Τhumbnails επαφών στα Messages

5

Μέχρι πρότεινος μόνο οι χρήστες του iPhone 6s Plus μπορούσαν να δουν κυκλικά thumbnail του προσώπου των επαφών τους στα Messages. Το iOS 9 φέρνει αυτό το χαρακτηριστικό σε όλα τα μοντέλα iPhone, έτσι ώστε οι επαφές σας να μην είναι πλέον απρόσωπες!

_______________________________________

5. Δείτε τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις 

ios-9-notifications-group-by-app-100614803-gallery (1)

Στο iOS 9, το notification view θα οργανώνεται με χρονολογική σειρά, έτσι ώστε η πιο πρόσφατη ειδοποίηση να παρεμένει στην κορυφή. Έχετε την επιλογή να το αλλάξετε αυτό πηγαίνοντας στο Settings, και επιλέγοντας να οργανώνονται οι ειδοποιήσεις κατά app.

_______________________________________

6. Οι προτάσεις της Siri στο Spotlight

7

Η Siri στο iOS 9 θα έχει επιπλέον λειτουργίες αναλόγως του πώς χειρίζεστε το iPhone σας. Καλείτε την μητέρα σας κάθε μέρα πριν το δείπνο; Το Spotlight θα την έχει ως προτεινόμενη επαφή. Τσεκάρετε και χαζεύετε στο Instagram για ώρες πριν τον ύπνο σας; Το Spotlight θα σας βοηθά να απολαμβάνετε το νυχτερινό τελετουργικό σας, επίσης.

_______________________________________

7. Η μουσική ξεκινά αυτόματα όταν συνδέετε τα ακουστικά σας

8

Ένα ακόμη cool χαρακτηριστικό: Κάθε φορά που συνδέω τα ακουστικά μου, το Music app ανοίγει αυτόματα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παίζει και το τραγούδι που άκουσα περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα, έτσι ώστε να αρχίσω την μουσική μου ρουτίνα χωρίς καν να ξεκλειδώσω το κινητό μου!

_______________________________________

8. Πρόσβαση στο iCloud Drive app

9

Ακόμη αναρωτιέστε τι έγγραφα έχετε αποθηκευμένα στο iCloud? Το iOS 9 σας δίνει την δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο iCloud Drive σας μέσω ενός. Στα Settings, απλά αλλάξτε το για να φαίνεται το iCloud Drive app στο Home screen για να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Το iOS 9 επίσης σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα συνημμένο σε Mail κατευθείαν από το iCloud Drive σας.

_______________________________________

9. Για τα iPad: Δύο apps σε ένα!

10

Εάν έχετε iPad Pro, iPad Air 2 ή iPad mini 4, τότε θα αποκτήσετε ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του iOS 9: Split View, ή βασικά την ικανότητα να χρησιμοποιείτε δύο apps τη φορά. Για παράδειγμα, εάν ψάχνετε για ένα εστιατόρια που είναι στην λίστα Maps και κάνετε click στο website, το URL θα ανοίξει στο Safari έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε και τα δυο ταυτόχρονα.

_______________________________________

10. Επικοινωνήστε με τις επαφές σας κατευθείαν από τo Spotlight

11

Το Spotlight screen γίνεται περισσότερο λειτουργικό στο iOS 9. Για παράδειγμα, αναζητήστε μια επαφή και θα έχετε πλέον την επιλογή να την καλέσετε (εάν έχετε τον αριθμό του, να του στείλετε ένα iMessage ή FaceTime (εάν έχουν κι εκείνοι iOS) κατευθείαν από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

_______________________________________

11. Αποκτήστε πρόσβαση στο Wallet σας με κλειδωμένη οθόνη

12

Στο iOS 9 θα είσθε σε θέση να ενεργοποιήσετε το νέο Wallet app (και το Apple Pay) κατευθείαν από το Home screen, ακόμη κι εάν η οθόνη είναι κλειδωμένη. Αυτό καθιστά απίστευτα εύκολη τη χρήση του Apple Pay για την πληρωμή των καθημερινών σας αγορών.

_______________________________________

12. Προτάσεις κοντινότερων σημείων ενδιαφέροντος στο Maps

13

Εκτός των οδηγιών προς μια κατεύθυνση, το Maps θα έχει το χαρακτηριστικό Nearby suggestions για τοπικές επιχειρήσεις. Αντί να πληκτρολογείτε “Φούρνοι,” τώρα απλά θα πιέζετε το εικονίδιο Food icon, έπειτα την επιλογή Bakeries για να έχετε σε χρόνο dt μια λίστα με τα κοντινότερα σημεία από τα οποία μπορείτε να πάρετε ένα κρουασάν σοκολάτας (τα αγαπημένα μου!). Επιπλέον, θα έχετε στα χέρια σας έτοιμες λίστες με προτάσεις για ψώνια, ταξίδια, και άλλες υπηρεσίες, όπως φροντίδα κατοικιδίων!

Στο σημείο αυτό θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας γι’ αύριο, Κυριακή,  για να δούμε παρέα και τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά του iOS 9. Εσείς μπορείτε να μας στείλετε τις παρατηρήσεις, τα σχόλιά σας, ή απλά να μας πείτε ποιό χαρακτηριστικό σας άρεσε περισσότερο απ’ όσα είδαμε μέχρι στιγμής!

To be continued…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS