ΑρχικήsecurityΟι κωδικοί πρόσβασης τείνουν να εξαλειφθούν

Οι κωδικοί πρόσβασης τείνουν να εξαλειφθούν

Το 84% των ατόμων που απάντησαν σε μια έρευνα από την κινητή πλατφόρμα ελέγχου ταυτότητας του παροχέα LaunchKey θα ήθελε να εξαλειφθούν εντελώς οι κωδικοί πρόσβασης σε έναν κόσμο όπου η πλειοψηφία έχει σχεδόν πάνω από 10 κωδικούς πρόσβασης για διαχειριστεί.

Οι κωδικοί πρόσβασης τείνουν να εξαλειφθούν
Η έρευνα που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2015 διαπίστωσε επίσης ότι οι απαιτήσεις από τους χρήστες επιδεινώνονται από το γεγονός ότι τα συστήματα αυτά απαιτούν να αλλάζουν τους κωδικούς πρόσβασης συχνά. Επιπλέον, η έρευνα του LaunchKey ανέδειξε ανησυχία σχετικά με τα συστήματα που απαιτούν από τους χρήστες να δημιουργήσουν κωδικούς πρόσβασης που δεν ταιριάζουν με το μοντέλο του συγκεκριμένου ένα που χρησιμοποιούν συνήθως. Πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, επαναχρησιμοποιούν κωδικούς για διάφορους λογαριασμούς, ενώ μόλις πάνω από τα τρία τέταρτα είπαν ότι συχνά ξεχνούν τους κωδικούς πρόσβασης ή να τους γράψουν. Πάνω από το ένα τέταρτο (27%) των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι μοιράζεται τους κωδικούς τους με κάποιον άλλο.
Η ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις αντί των κωδικών πρόσβασης είναι υψηλό, με τα τρία τέταρτα να πιστεύουν ότι τα στοιχεία τους θα είναι πιο ασφαλή με άλλου είδους έλεγχο . Τα τρία πέμπτα θα επέλεγαν σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους αντί κάποιου κωδικού πρόσβασης. Οι ερωτηθέντες ερωτήθηκαν σε μικρό βαθμό για τις παραδοσιακές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, και ο χαρακτηρισμός σχετικά με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) ήταν ανεπαρκής. Σχεδόν τα δύο τρίτα δεν ήξεραν καν τι είναι το 2FA, ενώ μόνο το ένα πέμπτο δήλωσε ότι ήταν εύκολο στη χρήση. Υπήρχε επιπλέον μια αίσθηση ότι πολλές από τις σημερινές λύσεις 2FA στην αγορά, αποτελούν αξιοσημείωτο κόστος και υλικοτεχνική επιβάρυνση.
Πιθανώς λόγω του υψηλού αριθμού των πρόσφατων παραβιάσεων των δεδομένων σε καταστήματα λιανικής πώλησης, το 52% των ερωτηθέντων εξέφρασε λίγο ή καθόλου εμπιστοσύνη απέναντι στα καταστήματα λιανικής πώλησης και το αν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν κατάλληλα προσωπικές πληροφορίες, και το 43% είχαν μικρή ή καθόλου εμπιστοσύνη στους εμπόρους λιανικής πώλησης online. Ακριβώς κάτω από το μισό εξέφρασε μεγάλη εμπιστοσύνη στις τράπεζες και ότι είναι σε θέση να προστατεύσουν τις προσωπικές πληροφορίες.
“Σήμερα, ο ρυθμός των παραβιάσεων της ασφάλειας που συνδέεται άμεσα με κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης και παράκαμψη του ελέγχου ταυτότητας αυξάνεται μαζί με την σοβαρότητα των συνεπειών τους”, σχολίασε ο LaunchKey CEO Geoff Sanders.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS