ΑρχικήsecurityTo Advertising hijacking ξοδεύει petabytes data /ημέρα

To Advertising hijacking ξοδεύει petabytes data /ημέρα

Το Mobile Malware συνεχώς αυξάνεται και οι απατεώνες στοχεύουν στη βιομηχανία της διαφήμισης για να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ad pages, σε ένα είδος Advertising hijacking.

Mobile Malware αυξάνεται και οι απατεώνες στοχεύουν στην βιομηχανία της διαφήμισης με τους κακόβουλους κώδικες που είναι σε θέση να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ad pages, η τακτική αυτή είναι γνωστή με την ορολογία Advertising hijacking. Αυτές οι “rogue mobile apps” ξοδεύουν petabytes δεδομένων ανά ημέρα, και ορισμένοι ερευνητές εκτιμούν ότι τα φαινόμενα κοστίζουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο.

To Advertising hijacking ξοδεύει petabytes data /ημέρα

Εκτιμάται ότι περίπου 5000 κακόβουλα mobile applications (IOS + Android) παρουσιάζουν ads, υπό το καθεστώς της παρανομίας και μεταφορτώνονται εκ νέου, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος ο χρήστης, ακόμη και αν οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν το mobile application , με συνέπεια την δημιουργία εσόδων για τους απατεώνες. Αυτό το σύστημα είναι αποτελεσματικό κυρίως επειδή μιμείται την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Ο Mike Andrews, ο Antoni Kolev, ο David Sendroff, και ο Matt Vella, ερευνητές από το  Forensiq της Νέας Υόρκης εξήγησαν πως τα “rogue mobile apps” παράγουν 20 ads το λεπτό  (700 ανά ώρα),  ένα νόμιμο app που σερβίρει ads παράγει μια διαφήμιση ανά λεπτό.

Τόσα πολλά ads παράγουν πολλή κίνηση ανά ημέρα στις mobile συσκευές, και επηρεάζουν περίπου το 15% των apps σε όλη την αγορά.

“Τα απατηλά apps παρατηρήθηκε ότι πωλούσαν την κυκλοφορία μέσω των μεγαλύτερων και κυριότερων networks. Αυτές οι εφαρμογές θα δημιουργήσουν κατά μέσο όρο 1.100 συνδέσεις ανά λεπτό και 320 επικοινωνίες με  ad networks, ad servers, exchanges και  data providers κατά τη διάρκεια μιας ώρας, ” αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύτηκε από τους ερευνητές.

Η οικονομική επιρροή στους διαφημιστές είναι τεράστια, αντί να διαφημίζουν το προϊόν τα  επιθετικά applications, κάνουν «αεροπειρατεία» (hijacking) στις mobile συσκευές προκαλώντας κόστη στις επιχειρήσεις. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι διαφημιστές στο iOS θα χάσουν $363 εκατομμύρια δολάρια, στο Android η χασούρα εκτιμάται στα $480 εκατομμύρια δολάρια, και στα Windows Mobile περίπου στα $14  εκατομμύρια δολάρια.

To Advertising hijacking ξοδεύει petabytes data /ημέρα

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι antivirus λύσεις είναι ανίκανες να ανιχνεύσουν αυτήν την διαφημιστική hijacking τεχνική.

Βασισμένοι στα αποτελέσματα της έρευνας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 13.3% των  mobile app που είναι σε inventory και το  14.6% των mobile εφαρμογών που είναι exhibiting έχουν υψηλά επίπεδα κινδύνου.

Advertising-hijacking-2

To Advertising hijacking ξοδεύει petabytes data /ημέρα

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS