ΑρχικήbusinessΑνακατατάξεις στην ηγεσία της Microsoft με νέα στρατηγική

Ανακατατάξεις στην ηγεσία της Microsoft με νέα στρατηγική

microsoft

Οι ανακατατάξεις στις ανώτερες θέσεις της Microsoft συνεχίζονται, και αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε μια νέα ανακοίνωση, η οποία αφορά όχι μόνο την αποχώρηση του Stephen Elop, αλλά επίσης τη δημιουργία μιας νέας ομάδας, η οποία θα ασχολείται τόσο με τα Windows όσο και με το hardware της εταιρείας.

Το αφεντικό, των Windows, Terry Myerson, θα επικεφαλής ενός νέου τμήματος το οποίο θα ονομάζεται Windows and Devices Group (WDG), και το οποίο σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Satya Nadella, θα επιτρέψει να εκπληρωθεί το όραμα της εταιρείας για μια καλύτερη εμπειρία στη χρήση προσωπικών υπολογιστών, με τη δύναμη των Windows.

To πιο σημαντικό είναι, ότι με αυτή την νέα ομάδα, η Microsoft, θα μπορέσει όπως πιστεύουν, να εκπληρώσει τους στόχους της όσο αφορά το hardware, μετά από χρόνια ερευνών και επενδύσεων στο τομέα. Η αλλαγή αυτή στρατηγικής, γίνεται όχι επειδή θέλει να γίνει βασικός παίκτης στην αγορά του hardware ή απλά δυνατός αντίπαλος των άλλων εταιρειών, αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο θα προωθήσει καλύτερα τα Windows. Οι ναυαρχίδες hardware της εταιρείας όπως το Surface, το HoloLens, αλλά και τα Lumia smartphones, θα δείξουν στο κοινό τις πραγματικές δυνατότητες των Windows.

Κατά τους τελευταίους μήνες, η Microsoft έχει εστιάσει περισσότερο στην ανάπτυξη λογισμικού, από ό, τι σε οτιδήποτε άλλο, και εκτός από τα Windows 10, τα οποία βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, έχει επίσης κυκλοφορήσει αρκετές νέες εφαρμογές σε μη-Windows πλατφόρμες, σε μια προσπάθεια να κάνει τους χρήστες άλλων προϊόντων να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των δικών της υπηρεσιών.

Απώτερος σκοπός είναι να τραβήξει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού τόσο στη χρήση λογισμικού της εταιρείας, όσο και στη χρήση των συσκευών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS