ΑρχικήsecurityΕπικίνδυνο Android malware κλέβει χρήματα από το τραπεζικό λογαριασμό

Επικίνδυνο Android malware κλέβει χρήματα από το τραπεζικό λογαριασμό

Επικίνδυνο Android malware κλέβει χρήματα από το τραπεζικό λογαριασμό σας – Οι ερευνητές από το Doctor web security έχουν ανακαλύψει ένα τραπεζικό trojan με την ονομασία Android.BankBot.65.origin , το οποίο έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένα για τις Android συσκευές.

Επικίνδυνο Android malware κλέβει χρήματα από το τραπεζικό λογαριασμό

Οι Cyber εγκληματίες προσθέτουν τον κακόβουλο κώδικα σε νόμιμες online banking applications (τραπεζικές εφαρμογές) και τα «φυτεύουν» σε διάφορα android markets τρίτων και άλλα διάφορα websites.

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι μια εκτεθειμένη εφαρμογή φαίνεται και λειτουργεί όπως ακριβώς και η νόμιμη, τα πιθανά θύματα είναι πολύ πιθανό να την εγκαταστήσουν στις κινητές συσκευές τους.»  Έπειτα, αμέσως μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, το Trojan αποκτά πρόσβαση στο σύστημα της συσκευής και αρχίζει να κάνει φοβερά πράγματα.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού Android.BankBot.65.origin παράγεται ειδικό είδος αρχείου διαμόρφωσης που περιέχει τις operating  παραμέτρους για το Trojan. Το Trojan λαμβάνει συνήθως τις εντολές από τον host server και έπειτα εκμεταλλεύεται όλες τις ευπάθειες της συσκευής που έχει προσβάλει, επιτρέποντας στους cyber εγκληματίες να κλέψουν χρήματα τροποποιώντας το SMS.

Μπορεί επίσης να παρεμποδίσει εισερχόμενα SMS  μηνύματα  και να στείλει τα μηνύματα σε αριθμούς που θα υποδείξουν οι cyber εγκληματίες. Επιπλέον είναι σε θέση να προσθέσει διάφορα κείμενα στον κατάλογο των εισερχόμενων SMS μηνυμάτων.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, οι cyber εγκληματίες κλέβουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών, απλά στέλνοντας ένα τυπικό SMS μήνυμα για μεταφορά χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη στον λογαριασμό του εγκληματία.  Επίσης χρησιμοποιώντας την παρεμπόδιση των μηνυμάτων που περιέχουν τους κωδικούς επαλήθευσης ή εφαρμόζοντας άλλες απατηλές μεθόδους.

Μηνύματα όπως “pre-approved Credit card asking personal information” (=μη εγκεκριμένη πιστωτική κάρτα ζητά την επαλήθευση των πληροφοριών σας) είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα των απατηλών  σχεδίων που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες και μπορούν να οδηγήσουν το χρήστη στην παγίδα τους. Έτσι οι χρήστες μοιράζονται τα τραπεζικά credentials τους, τα οποία οι εγκληματίες στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να συνδεθούν αυτόματα στο σύστημα της τράπεζας και να κλέψουν τα χρήματα τους.

Να σημειώσουμε πως είναι μείζονος σημασίας η εγκατάσταση των τραπεζικών (και όχι μόνο αυτών βεβαίως!!) εφαρμογών από εξουσιοδοτημένες πηγές ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS