ΑρχικήinetΠτώση παρουσιάζει η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Πτώση παρουσιάζει η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Πτωτική η τάση της αγοράς υπολογιστών για το 2015 – Ανάσα θεωρούνται τα Windows 10:  Υποχώρηση έως και 6,2% στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών προβλέπει με την τελευταία της αναφορά η εταιρεία ερευνών IDC.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόβλεψη της εταιρείας ορίζει σαν όριο των πωλήσεων τα 289 εκατομμύρια συστήματα έναντι 294,1 εκατομμυρίων που κατεγράφησαν το 2014. Επιπλέον, η πρόβλεψη της IDC θέλει το τοπίο να παραμένει το ίδιο και κατά το 2016, αν και με οριακή βελτίωση κατά 0,2%.

Πτώση παρουσιάζει η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Σύμφωνα με την ανάλυση της IDC, το market των προσωπικών υπολογιστών υποχώρησε κατά 2,2% το 2014, ενώ και το 2013 ήταν έντονα πτωτικό, με τη μείωση έναντι του 2012 να προσεγγίζει διψήφιο ποσοστό (9,8%)

Οι αναλυτές της εταιρείας αποδίδουν την προβλεπόμενη – κακή – φετινή επίδοση της αγοράς αφενός στο αναμενόμενο λανσάρισμα των Windows 10, αλλά και στη συνεχιζόμενη πίεση, που ασκούν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανταγωνιστικές συσκευές.

Πιο αναλυτικά, η χαμηλή ζήτηση, εξαιτίας και του γεγονότος ότι πολλοί αγοραστές αναμένουν την έλευση των Windows 10 αυτό το καλοκαίρι πριν προβούν σε αγορές, αλλά και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός από τα tablets και τα smartphones ασκούν πιέσεις στον κλάδο των υπολογιστών.

Όπως επισημαίνεται στο Worldwide Quarterly PC Tracker της IDC, το αναμενόμενο λανσάρισμα των Windows 10 θα παρέχει μια σημαντική στήριξη στις πωλήσεις, η οποία, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο ισχυρή, ώστε να “γυρίσει” την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σύνολό της κατά το 2015.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS