ΑρχικήinetObama- άνοιξε προσωπικό Twitter γι άμεση αλληλεπίδραση με τους πολίτες

Obama- άνοιξε προσωπικό Twitter γι άμεση αλληλεπίδραση με τους πολίτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Obama, άνοιξε προσωπικό λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο, Twitter με σκοπό την άμεση αλληλεπίδραση με τους πολίτες.

Obama- άνοιξε προσωπικό Twitter γι άμεση αλληλεπίδραση με τους πολίτεςΌτι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει ιδιαίτερη οικειότητα με το Ίντερνετ, τα social media και τη «geek» κουλτούρα γενικότερα, ήταν γνωστό- και σε αυτό το πλαίσιο, έφτιαξε και άρχισε να διαχειρίζεται τον επίσημο, «προεδρικό» του λογαριασμό, τον οποίον και εγκαινίασε τη Δευτέρα με ένα tweet: «Γεια σου Twitter! Εδώ Μπαράκ.Μετά από έξι χρόνια, επιτέλους μου δίνουν τον δικό μου λογαριασμό».

Το handle του είναι @POTUS (President of the United States) και μέσα σε πολύ μικρό διάστημα προσέλκυσε τεράστιο αριθμό followers, οι οποίοι, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρίσκονται στα 1,84 εκατ.

Αντίστοιχα, το επίσημο account του ως @BarackObama άρχισε τη λειτουργία του το 2007, το διαχειρίζεται το προσωπικό του Organizing for Action και έχει περίπου 59,3 εκατ followers. Στα tweets που γράφει ο ίδιος βάζει τα αρχικά ΒΟ.

Untitled
Η διαφορά, όπως αναφέρεται στο επίσημο blog του Λευκού Οίκου, είναι ότι ο εν λόγω λογαριασμός θα αποτελεί μέσον άμεσης αλληλεπίδρασης του προέδρου με τους πολίτες, με τα tweets να έρχονται κατευθείαν και αποκλειστικά από τον ίδιο.

Ο πρόεδρος κάνει follow 65 άτομα, ενώ αντάλλαξε και κάποιες κουβέντες χιουμοριστικού περιεχομένου με τον Μπιλ Κλίντον αλλά και τη γυναίκα του, Μισέλ Ομπάμα, η οποία έχει τον λογαριασμό @FLOTUS (First Lady of the United States).

Βέβαια, το Ίντερνετ είναι αυτό που είναι, και ήταν πολλοί/ες αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στον πρόεδρο με μηνύματα…σεξουαλικού περιεχομένου. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σχετικά από το Gizmodo, βάσει της White House Online Privacy Policy, τα tweets και τα direct messages που σχετίζονται με τους λογαριασμούς του Λευκού Οίκου καταχωρούνται αυτόματα. Οπότε, στα αρχεία του Λευκού Οίκου θα παραμείνουν αποθηκευμένα, απόλυτα νόμιμα, tweets τα οποία είναι πιο…πιπεράτα ή επιθετικά από ό,τι θα ήθελε κανείς να δει σε κάποιο αρχείο.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS