ΑρχικήsecurityΤα bots ξεπερνούν πλέον τους ανθρώπους στο διαδίκτυο

Τα bots ξεπερνούν πλέον τους ανθρώπους στο διαδίκτυο

bots
Σύμφωνα με νέα έρευνα της Distil Networks, η πλειοψηφία της κίνησης στο διαδίκτυο (traffic) δημιουργείται από μη ανθρώπινες οντότητες, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η επισκεψιμότητα που δημιουργήθηκε φέτος από bots αντιπροσωπεύει το 59 τοις εκατό του συνολικού traffic των ιστοσελίδων.

[alert variation=”alert-info”]Συγκριτικά, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, τα bοts αντιπροσώπευαν το 45 τοις εκατό του συνόλου της κίνησης σε δικτυακούς ιστότοπους πελατών της Distil Networks.[/alert]

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Distil Networks, Rami Essaid, ανέφερε ότι η πλειοψηφία του traffic δημιουργείται από “καλά bοts”, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται από τις μηχανές αναζήτησης και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Τα συγκεκριμένα bοts συμμορφώνονται με τα αρχεία “robot.txt” – που χρησιμοποιούν οι διαχειριστές των ιστοσελίδων για να δώσουν οδηγίες στα ιντερνετικά ρομπότ – και έχουν αξία  για τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται.

 

Ο Essaid απέδωσε την αύξηση της κυκλοφορίας των bots σε επιθετικότερο indexing από το Bing, καθώς και σε νέες μηχανές αναζήτησης που έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο.

 

Τα “καλά bοts” αντιπροσωπεύουν το 36 τοις εκατό του συνολικού traffic του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με το 21 τοις εκατό του περσινού έτους. Από την άλλη τα  “κακά bots” είναι υπεύθυνα για το 23 τοις εκατό του συνολικού traffic του τρέχοντος έτους, λίγο πιο κάτω από το 24 τοις εκατό του περασμένου έτους. Να σημειώσουμε ότι η μείωση αυτή δεν αντικατοπτρίζει την μείωση του όγκου των κακόβουλων bοts, αλλά οφείλεται στην δραματική αύξηση των “καλών bots”. H ανθρώπινη κίνηση αντιπροσώπευε μόλις το 41 τοις εκατό του συνολικού traffic των ιστοσελίδων.

 

Η εταιρεία ορίζει ως “κακά bοts” εκείνα που δεν σέβονται τα αρχεία “robots.txt” και δεν παρέχουν αξία στους ιστότοπους που επισκέπτονται. Τα κακά bοts χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι τα ανεπιθύμητα bοts που εξορύσσουν δεδομένα από ιστοσελίδες – εξειδικευμένα bots που χρησιμοποιούνται πχ από ανταγωνιστές επιχειρήσεων για μαζική άντληση πληροφοριών τιμολόγησης. Επίσης υπάρχουν και τα κακόβουλα bοts που σαρώνουν ιστοσελίδες, αναζητώντας τρωτά σημεία σε αυτές. Η μικρότερη κατηγορία, η οποία αντιπροσωπεύει μόλις το 10 τοις εκατό των κακόβουλων bοts, είναι αυτά που συμμετέχουν σε απάτες τύπου click fraud, επιχειρούν προσπάθειες σύνδεσης μέσω brute force ή προσπαθoύν να καταχωρήσουν μηνύματα spam σε ιστοσελίδες.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS