ΑρχικήsecurityΣήμερα τα patches της Adobe σε κρίσιμα flaws στα Acrobat & Reader

Σήμερα τα patches της Adobe σε κρίσιμα flaws στα Acrobat & Reader

adobe

Η Adobe πρόκειται να επιδιορθώσει τις δημοφιλείς εφαρμογές της Acrobat και Reader προσεχώς, κάνοντας κάποιες διορθώσεις ιδιάζουσας σημασίας.

Στις επηρεαζόμενες από τις αλλαγές εκδόσεις software, περιλαμβάνονται οι εξής: Acrobat XI και Reader XI (11.0.10 και οι προηγούμενες), Acrobat X και Reader X (10.1.13 και νωρίτερα) που τρέχουν σε λειτουργικά συστήματα Windows και Mac OS X αντίστοιχα.

Η εταιρεία, προηγουμένως είχε βαθμολογήσει τις ευπάθειες με βαθμό σοβαρότητας για την ασφάλεια έως και ‘2’. Παρόλα αυτά δεν ανακοίνωσε επακριβώς λεπτομέρειες σχετικά με το ποιές είναι οι τρύπες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι εν λόγω διορθώσεις, δήλωσε όμως πως δεν υπάρχουν γνωστά exploits γι’ αυτές, εκεί έξω, αφού κανένα από τα τρωτά σημεία δεν έχει προσελκύσει hackers μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ως γνωστόν, αμέσως μετά την κυκλοφορία των ενημερωμένων εκδόσεων, και την αποκάλυψη του τρόπου λειτουργίας των ευπαθειών, οι hackers αρχίζουν να εκμεταλλεύονται αυτά τα κρίσιμα προβλήματα, προκειμένου να χτυπήσουν όσους χρήστες δεν έσπευσαν να ενημερώσουν τα συστήματά τους.

Το λογισμικό της διάσημης εταιρείας υπήρξε για κάποιο διάστημα, περίπου πέντε ετών, εξαιρετικά αγαπημένος στόχος για τους hackers και όπως ήταν φυσικό οι ανησυχίες, κατά τη διάρκεια αυτή, είχαν αυξηθεί όσον αφορά στοχευμένες επιθέσεις τύπου spear, phishing και cyberespionage.

Οι διορθώσεις αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα, στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με την μακρά παράδοση των εταιρειών να παρουσιάζουν τα προϊόντα με βελτιώσεις και διορθώσεις ασφαλείας, την δεύτερη Τρίτη του εκάστοτε μήνα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS