Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Pushdo Spamming Botnet: Επανήλθε δριμύτερο!

Pushdo Spamming Botnet: Επανήλθε δριμύτερο!

Οι ειδικοί ασφαλείας της εταιρείας Fidelis Cybersecurity έχουν ανακαλύψει μια νέα παραλλαγή του Ρushdο spamming botnet, το οποίο έχει μολύνει μηχανήματα σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Το botnet είναι σε θέση να στείλει περίπου 7.7 δισεκατομμύρια μηνύματα spam ανά ημέρα.

Pushdo Spamming Botnet

«Το Ρushdο ήταν πολύ επιτυχές σε αυτό που έκανε, κι έτσι η κυκλοφορία του σε διάφορες αναθεωρήσεις ή εκδόσεις έχει πολύ νόημα για τους ‘κακούς τύπους’», δήλωσε ο Mike Buratowski, ο αντιπρόεδρος της Fidelis Cybersecurity.

Το Ρushdο είναι μεταξύ των μακροβιότερων botnets. Ήταν γύρω στο  2007 όταν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου  επετέλεσαν τουλάχιστον τέσσερα operations για να το σταματήσουν.

Οι κύριοι φοροί μόλυνσης από το Ρushdο botnet είναι τα spam μηνύματα και οι drive-by download επιθέσεις. Σε  ορισμένες περιπτώσεις οι ειδικοί  παρατήρησαν ότι είχε πέσει από ένα άλλο malware.

Το δυνατό σημείο του Ρushdο botnet είναι οι συχνά μεταβαλλόμενοι command-and-control servers που το καθιστούν ανθεκτικό στην προσπάθεια καταπολέμησής του από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Το Ρushdο BOT προσπαθεί να έρθει σε επαφή με μια ακολουθία διαφορετικών C&C servers. Εάν ο πρώτος server δεν αποκρίνεται το malware περνά στο δεύτερο, και ούτω καθεξής.

Pushdo-botnet

«Το Ρushdο έχει εξελίξει τις Command-and-Control techniques σε σχέση με αυτό που έχει δημοσιευθεί προηγουμένως στην ερευνητική κοινότητα. Το τμήμα DGA αυτής της υποδομής χρησιμοποιεί έναν επιμελημένο αλγόριθμο και έχει κινηθεί εξ ολοκλήρου domains που είναι registered στο Kazhakstan (.kz)» σύμφωνα με το advisory που δημοσιεύθηκε από την Fidelis Cybersecurity.

Ο μέγιστος αριθμός μολύνσεων βρίσκεται στην Ινδία, την Ινδονησία, την Τουρκία και το Βιετνάμ. Η πιό πρόσφατη έκδοση του Ρushdο  botnet χρησιμοποιείται από τους cyber εγκληματίες  για να διαδώσουν μερικά strain του malware, συμπεριλαμβανομένων των Fareit data stealer, Cutwail spam malware και των online banking menaces, όπως είναι το Dyre και το Zeus.


Προκειμένου να μετριάσει την  μόλυνση, η Fidelis παρείχε ένα set of Yara rules που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους network administrators για να εμποδίσουν τους bot agents να επικοινωνήσουν με τους C&C servers.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *